Krimi

Hrdinský čin náhodných svedkov nehody: Ženu vytiahli z dymiaceho auta

Ešte v piatok 8. novembra došlo pri kruhovom objazde na Nábreží v Liptovskom Mikuláši k nebezpečnej dopravnej nehode. Profesionálny hasič a zamestnanec mestského úradu podali žene pomoc v ohrození života.

Ilustračný obrázok k článku Hrdinský čin náhodných svedkov nehody: Ženu vytiahli z dymiaceho auta
Foto: Slávka Kellová

K nehode došlo po 13-tej hodine. Žena v Seate Ibiza, vychádzajúca z príjazdovej cesty pri základnej škole, nedala prednosť Škode Octávii TDi idúcej po hlavnej ceste smerom k Váhu. „Už v predstihu som videl, že toto nemôže dopadnúť inak ako nárazom. Autá sa prudko zrazili, vozidlo mladej ženy sa následne stočilo a vrazilo priamo do blízkej budovy školskej správy,“ opisuje priebeh nehody Vlastimil Šuna, jeden zo záchrancov, ktorému v pondelok 11. novembra poďakoval za statočnosť aj primátor mesta.

Nestratil duchaprítomnosť a vyrazil priamo k autu ženy. Následne sa pri ňom zjavil neznámy cyklista, s ktorým sa pustili do záchrany ľudského života. Cyklistom bol Zdenko Žuffa, príslušník Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

„Vykopli sme dvere auta a hasič vliezol dnu. Žena bola zakliesnená pod volantom a hlava jej visela pod sedadlom spolujazdca,“ rozpamätáva sa Vlastimil na podrobnosti piatkových udalostí. Z auta stále stúpal čierny dym. „Náš príslušník, ktorý bol práve mimo službu, vypol motor vybratím kľúčov zo zapaľovacej skrinky, žena mala totiž nohu zakliesnenú na plynovom pedále. Následne ženu vytiahol z auta,“ opísala priebeh nehody Eva Krajčiová, riaditeľka HaZZ v Liptovskom Mikuláši. Privolaná lekárska pomoc odviezla ženu do liptovskomiku­lášskej nemocnice.

Foto: MsÚ, foto nehody: Vlado Rády

Nehoda zakliesnena zena 8.11. 2013
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM