Pavol Tomčík Hokej

Hokej: Mikulášania príjemne prekvapili víťazstvom v Bardejove

Hokejisti priebežne siedmeho Liptovského Mikuláša zavítali v rámci 25. kola prvej hokejovej ligy na ľad druhého Bardejova. Papierový favorit zápasu bol jasný, ale na východe sa napokon z víťazstva tešili Liptáci.

Ilustračný obrázok k článku Hokej: Mikulášania príjemne prekvapili víťazstvom v Bardejove
Zdroj: Dnes24.sk

V doterajších dvoch vzájomných meraniach síl v tejto sezóne sa z výhry vždy tešili hráči Bardejova (5:3 doma, resp. 6:3 von). Pred tretím súbojom oba celky v tabuľke delilo až 15 bodov, no na ľade sa to napokon vôbec neprejavilo. MHK 32 išiel do vedenia už v siedmej minúte, v presilovke sa presadil Trochta.

V prostrednej časti hry padli štyri góly, po dva na oboch stranách. Do tretej tretiny sa tak išlo za otvoreného stavu, Liptovský Mikuláš viedol o gól 3:2. Zverenci trénera Mariána Horvátha si vydýchli až v úplnom závere, keď sekundu pred tretím klaksónom upravil kapitán Juraj Kuric na konečných 4:2 pre Liptákov.

Vďaka víťazstvu a trom bodom sa Liptovský Mikuláš posunul v tabuľke prvej ligy na šieste miesto (41 bodov), bod pred siedmu Senicu. Na štvrtú Spišskú Novú Ves strácajú Mikulášania štyri a na prvú Detvu 16 bodov. V ďalšom kole, budúcu stredu ich čaká doma práve líder z Detvy. Začiatok duelu o 17:00 hod.

HC 46 Bardejov – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly: 21. Cútt, 30. Vaško – 7. Trochta, 27. Bartík, 36. Uhrík, 60. Kuric
Rozhodovali: Mihaľov – Piovar, Riš
Vylúčení: 4:4
Presilovky: 0:1
Oslabenia: 0:0
Divákov: 677
Zostava MHK 32: Hollý – Holiga, Moravčík, Kadlubiak, Školiak, Janči, Mezovský – Macík, Kuric, Bartík – Marcinko, Trochta, Roháč – Števuliak, Lištiak, Janček – Poliaček, Piatka, Uhrík. Tréner: Maruán Horváth

Ilustračné foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM