Tomáš Batiz Správy

Európsky týždeň mobility v Mikuláši: Tešiť sa môžeme na retro preteky

Do Európskeho týždňa mobility sa zapojil aj Liptovský Mikuláš. Tešiť sa môžeme na retro preteky.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility v Mikuláši: Tešiť sa môžeme na retro preteky
Foto: Tomáš Batiz

Liptovskomikulášska radnica sa spolu s partnermi už tradične zapája do Európskeho týždňa mobility (ETM). Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej sú počas tohto týždňa pripravené viaceré aktivity – od cykloraňajok po etapové preteky na bicykloch v retro štýle.

„Liptovskomiku­lášske deti sa v prvé dva dni týždňa v spolupráci s mestskou políciou postarali o bezpečnosť spolužiakov a ďalších obyvateľov. Organizovali dopravu a púšťali chodcov na desiatich priechodoch pred základnými školami," uviedla Čapčíková.

"Keď chodci potrebovali prejsť cez priechod, deti za účasti polície zastavili premávku a zodpovedným vodičom sa poďakovali za ich ohľaduplnosť formou rôznych bannerov,“ načrtla hovorkyňa.

V stredu 18. septembra sa uskutočnili cykloraňajky pri odpočívadle pri Vrbickom moste. „V nedeľu 22. septembra je zas nachystané podujatie Retro Tour, etapové preteky na bicykloch v retro štýle. Po nedeľnom obede môžu pre zmenu na bicykli, kolobežke, korčuliach, ale aj na invalidnom vozíku podporiť športovo-humanitné podujatie Na kolesách proti rakovine, ktoré sa uskutoční na Námestí osloboditeľov,“ doplnila Čapčíková.

Ako ďalej doplnila hovorkyňa mesta, súčasťou akcie bude zbierka pre nadáciu, ktorá sa zaoberá výskumom rakoviny.

Do európskeho týždňa sa zapojili aj základné školy. Základná škola Miloša Janošku vyhlásila súťaž O najuchodenejšiu triedu. „Triedy budú medzi sebou súťažiť tak, že sa bude hodnotiť, ktorá trieda bude mať viac žiakov, ktorí prídu do školy inak ako osobným autom,“ uviedla hovorkyňa mesta. V Základnej škole Janka Kráľa budú triedy súťažiť v počte žiakov, ktorí prídu do školy na bicykli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM