Tomáš Batiz Správy

Dobrovoľní hasiči dostali cisternu: Dočkajú sa aj garáže

Dobrovoľní hasiči z liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová budú pri zásahoch využívať novú hasičskú cisternu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči dostali cisternu: Dočkajú sa aj garáže
Zdroj: TASR

Garážovať ju budú v prístavbe, ktorú im do jesene postavia pri miestnej hasičskej zbrojnici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Obnova bude stáť 121.000 eur, 30.000 eur získala radnica z ministerstva vnútra. Do novej garáže budú môcť hasiči zaparkovať cisternu s objemom 8000 litrov.

„Naši dobrovoľní hasiči sú v samotných zásahoch veľmi aktívni, potrebujeme ich a oni potrebovali lepšiu techniku aj podmienky pre jej uskladnenie. Teraz dostali cisternové hasičské vozidlo a do jesene im pristavíme garáž. Takže už nebudú musieť mať starosť s poriadnym zázemím a my sa ďalej budeme spoliehať na ich činnosť, ktorú doposiaľ robili veľmi zodpovedne a kvalitne,“ zhodnotil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Tajomník Územnej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Liptovskom Mikuláši Patrik Ferianc upozornil, že skĺbiť potreby hasičov s možnosťami samosprávy sa nepodarí všade. V Liptovskom Mikuláši sa to však podľa neho stalo. „Máme techniku, ktorú dobrovoľný hasičský zbor potrebuje a súčasne ju budeme mať kde zagarážovať. Naši hasiči sa o ňu budú vzorne starať,“ doplnil.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM