Tomáš Batiz Správy

Ďalšie inteligentné priechody v Mikuláši: Pribudnú v týchto lokalitách

Mesto Liptovský Mikuláš v posledných mesiacoch nainštalovalo na viacerých miestach inteligentné priechody. Najnovšie sa bezpečnosť zvýši v tejto lokalite.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie inteligentné priechody v Mikuláši: Pribudnú v týchto lokalitách
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš aplikovalo ďalšie blikajúce biele svetlá na prechody, ktoré pomôžu zvýšiť bezpečnosť chodcov. Výstražné LED svetlá sa rozblikajú na základe detekcie prítomnosti chodca na priechode a v jeho blízkosti. Ak chodec nie je v blízkosti, výstražné svetlá sú vypnuté.

„Inteligentné priechody upozornia vodičov blikajúcimi svetlami, ktoré sú zabudované vo vozovke, na prichádzajúceho človeka,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Ako informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš, v najbližších dňoch sa zvýši bezpečnosť v Starom meste na Hodžovej pri základnej umeleckej škole, na Nábreží na Alexyho, ale aj na Podbrezinách na Dubovej a na Obslužnej. „Pokračujeme tak v projekte zvýraznenia frekventovaných prechodov blikajúcimi svetlami, ktorý sme začali v minulom roku,“ skonštatoval Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

V minulosti pribudla forma inteligentných priechodov na ulici Štúrovej, Hodžovej, Hurbanovej a Štefánikovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM