Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Obyvateľov Hájika trápi chýbajúce zábradlie: Čo na to mesto?

Na sídlisku Hájik už dlhšiu dobu chýba kus zábradlia pri schodisku. Obyvatelia žiadajú mesto o jeho doplnenie.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľov Hájika trápi chýbajúce zábradlie: Čo na to mesto?
6
Galéria

Na sídlisku Hájik medzi ulicami Baničova a Stodolova sa nachádzajú schody, ktorými si obyvatelia zvyknú krátiť cestu. V strede schodiska je pre bezpečnosť umiestnené zábradlie, no jeho horná polovica už dlhšiu dobu chýba. Naša čitateľka, ktorá sa už niekoľkokrát na daný problém dotazovala u poslancov za sídlisko Hájik, sa zaujíma tiež o to, či uvedenú požiadavku Mesto Žilina eviduje a kedy je schopné problém odstrániť.

Chýbajúce zábradlie by mohlo, podľa obyvateľky Hájika Martiny Rogozinskej, spôsobiť problémy najmä v zime. „Starší ľudia a aj mladšie ročníky majú problém v zime schody zdolať hlavne smerom dolu, keď sú na nich hrče snehu a nie je sa čoho prichytiť. Verím vo vybavenie a doplnenie zábradlia ešte do zimy. Nejedná sa predsa o žiadnu veľkú investíciu,“ uviedla.

Žilinskej radnici sme položili otázku či, kedy či sa plánuje doplniť uvedené chýbajúce zábradlie, prípadne, kedy je plánovaná realizácia? Hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová odpovedala, že v tomto roku už realizácia nebude možná. A to hlavne preto, že sú zadané a rozpracované iné práce a čoskoro má začať v meste a jeho častiach už aj zimná údržba.„Podnet však zaevidujeme a budeme ho riešiť v roku 2019,“ uviedla.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM