Jozef Legéň Správy

Obyvateľom Bytče došla trpezlivosť: Petíciou chcú zobudiť kompetentných

V pondelok sa v Bytči rozbehla petícia s názvom „Vlaky pre Bytču“. Iniciátor Matej Martovič požaduje v petícii, aby v bežný pracovný deň zastavovali tri rýchliky v stanici Bytča-Hrabové. Argumentuje tým, že občania sa bez prestupovania nedostanú v bežný deň napr. do Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom Bytče došla trpezlivosť: Petíciou chcú zobudiť kompetentných
Zdroj: Webnoviny.sk

Matej Martovič dňa 16.9. 2013 spustil petíciu s názvom „Vlaky pre Bytču“. V tejto petícii požaduje, aby v okresnom meste Bytča na zastávke Bytča – Hrabové zastavovali rýchliky.

V súčasnosti v Bytči na zastávke Bytča – Hrabové v bežný pracovný deň rýchliky nezastavujú. Občania sa tak bez prestupovania napr. do Bratislavy nedostanú. V petícii požadujú spoločne s podpísanými občanmi, aby na zastávke zastavovali tri rýchliky, a to:

  • R 702 Polom zo ŽILINY do BRATISLAVY s odchodom o 5:25 a príchodom do cieľovej stanice 8:07,
  • R 613 Ružín z BRATISLAVY do POPRAD TATRY s odchodom o 17:53 a príchodom do cieľovej stanice o 22:29,
  • R 703 Polom z BRATISLAVY do ŽILINY s odchodom o 19:53 a príchodom do cieľovej stanice o 22:35.

„Petíciu som sa rozhodol iniciovať aj z toho dôvodu, aby sa kompetentní zobudili a neboli im občania hneď po voľbách ľahostajní. Ak kompetentní nekonajú, sú na rade občania. Petíciu si môže stiahnuť každý občan z okresu Bytča na webovej adrese http://www.nas.sk/…/peticia.php a poslať na adresu, ktorá je uvedená na konci petície,“ uviedol Martovič.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM