Iveta Hrabovská Rôzne

Obrovská smola Sagana: K víťazstvu chýbali centimetre !

Víťazom sobotňajšej 13. etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá merala 217 km, sa stal nemecký jazdec André Greipel. Žilinčanovi Petrovi Saganovi, ktorý je od začiatku lídrom súťaže, chýbali k víťazstvu centimetre.

Tretí finišoval Edvald Boasson Hagen z tímu Sky. Na skvelom 9. mieste prišiel do cieľa ďalší Slovák Peter Velits. Jeho brat Martin obsadil so stratou 8:36 min 64. pozíciu.

[blockquote]Peter Velits si celkovo polepšil o jednu priečku na 23. pozíciu. Peter Sagan je aj naďalej 42., Martinovi Velitsovi patrí 101. pozícia. [/blockquote]

„Dnes som sa cítil veľmi dobre, ale André mal za sebou skvelý tím. Odviedli naozaj skvelú prácu a musím mu zablahoželať k víťazstvu. Každým dňom som bližšie a bližšie k svojmu cieľu a víťazstvu v bodovacej súťaži. Musím byť však pozorný, stať sa môže čokoľvek. Dnes to v závere Wiggins veľmi dobre rozbehol, snažil som sa držať tempo s Boassonom Hagenom. André však mal skvelý finiš,“povedal Peter Sagan.

Rozhodla koncovka[/color][/si­ze]

V stúpaní na Mont Saint Clair (194. km) bol už pelotón pohromade, niektorí šprintéri na čele s Gossom či Cavendishom však začali zaostávať. Petrovia Sagan s Velitsom sa držali v popredí. V závere v silnom protivetre to skúšali viacerí jazdci, ale napokon sa rozhodovalo v špurtérskej koncovke. Greipel tesne na páske zdolal Sagana a radoval sa z tretieho úspechu na tohtoročnej Tour.

"Posledných 25 km bolo pre mňa šialených. V poslednom stúpaní som sa ledva udržal v pelotóne, vďaka pomoci tímových kolegov som ostal v hre o celkový úspech. Dnes to bol pomerne tesný špurt. Sagan išiel skvele, mal som aj šťastie,“ priznal do mikrofónu Eurosportu Greipel.

Výsledky – Tour de France 2012/13. etapa[/color][/si­ze]

1. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol 4:57:59 h, 2. Peter Sagan (SR),****3. Edvald Boasson Hagen (Nór.), 4. Sébastien Hinault (Fr.), 5. Daryl Impey (JAR), 6. Julien Simon (Fr.), 7. Marco Marcato (Tal.), 8. Philippe Gilbert (Belg.), 9.Peter Velits (SR), 10.Danilo Hondo (Nem.), 64. Martin Velits (SR)

Poradie po 13. etape[/co­lor][/size]

1. Bradley Wiggins (V. Brit.), 2. Chris Froome (V. Brit.), 3. Vincenzo Nibali (Tal.), 4. Cadel Evans (Aus.), 5. Jürgen Van den Broeck (Belg.), 6. Haimar Zubeldia (Šp.), 7. Tejay van Garderen (USA, 8. Janež Brajkovič (Slovin.), 9. Pierre Rolland (Fr.), 10.Thibaut Pinot (Fr.), …23. Peter Velits (SR), 42. Peter Sagan (SR), 101. Martin Velits (SR).

Žilina24/webnoviny Foto:tasr

Fantastický úspech Sagana: Prvenstvá na Tour de France! [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137981_Fan­tasticky-uspech-Sagana:-Prvenstva-na-Tour-de-France!]TU[/link] Ďalší triumf Sagana! Vyhral 6. etapu na Tour de France [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138187_Dal­si-triumf-Sagana!-Vyhral-6–etapu-na-Tour-de-France]TU[/link] Veľká smola: Pád zmaril ďalší úspech Sagana [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138122_Vel­ka-smola:-Pad-zmaril-dalsi-uspech-Sagana]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM