Zuzana Gadušová Samospráva

OBRAZOM: V Žiline vyrástol prvý workout park, zacvičiť si môžete priamo v parku

V parku Ľudovíta Štúra, na Bôriku otvorili úplne prvý workout park pre všetkých fanúšikov tohto cvičenia. Žilinčania si môžu tak zacvičiť a zároveň byť v prírode. A to úplne zdarma.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Žiline vyrástol prvý workout park, zacvičiť si môžete priamo v parku
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Žilina Igor Choma a zástupca žilinskej mládeže Marek Frťala oficiálne otvorili prvý workout park v Žiline, ktorý sa nachádza v Parku Ľudovíta Štúra. Ide o komplex statických cvičebných komponentov, ktoré budú slúžiť všetkým záujemcom o športové aktivity a umožnia im zacvičiť si nielen v telocvični, ale aj v parku na čerstvom vzduchu. Pozrite si v našej galérií, ako si Žilinčania s radosťou cvičia v novom parku.

Tento typ cvičenia je v súčasnosti obľúbený a podobné parky sa stávajú súčasťou mnohých miest na Slovensku. Cvičenie pod šírym nebom je zadarmo a je tak dostupné pre každého. „Oceňujem iniciatívu a kreativitu našej mládeže, ktorá prišla na mestský úrad s návrhom vybudovať prvý workout park v Žiline. Keďže koncepcia bola dôkladne pripravená, Mesto Žilina ochotne podporilo tento projekt, ktorý bude slúžiť pre dobrú vec,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma.

Celkové náklady na vybudovanie prvého takéhoto parku v Žiline boli 25 755 €, na ktorých sa mesto podieľalo sumou 11 355 €. Finančnú hotovosť vo výške 7 850 € venovala mladým na predmetnú výstavbu súkromná firma a zvyšných 6 550 € si mládežníci zohnali sami, aj prostredníctvom projektu, ktorý vypracovali. Zámerom mesta je vybudovať ďalších 5 takýchto parkov, ktoré budú predmetom najbližšieho rokovania Mládežníckeho parlamentu v Žiline a Mesta Žilina.

Foto: mesto Žilina

Chalani zo Žiliny si už aj poriadne zamakali v novom workout parku
1
Galéria
Aj primátor Igor Choma si vyskúšal nový workout park
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM