Jozef Legéň Rôzne

OBRAZOM: Obyčajný sídliskový podchod sa premenil na umeleckú galériu

Žilinské sídlisko Vlčince je zas o niečo zaujímavejšie. Postarala sa o to partička nadaných umelcov, ktorí pretvorili fasádu ošumelého podchodu na umelecké dielo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Obyčajný sídliskový podchod sa premenil na umeleckú galériu
Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého víkendu bolo v jednom zo žilinských podchodov rušno. Stretli sa tu umelecky nadaní ľudia, ktorým sa podarilo pomocou farieb skrášliť steny pochodu. Zašli sme sa tam pozrieť a zaujímalo nás, ako to vnímajú samotný obyvatelia tejto lokality.

„Mne osobne sa to veľmi páči. Keď človek vie, ako na to, tak to aj tak vyzerá. Vždy lepšie ako narýchlo namaľované čarbanice. Podchodov máme v Žiline viacero a v každom z nich, by sa mali takéto maľby podporovať. Človek má hneď lepší pocit,“ povedala na prechádzke s kočíkom pani Dagmar.

Na mieste sme sa spýtali na názor aj staršej generácie. Dôchodca Milan nás svojim moderných prístupom milo prekvapil. „Jednoznačne, že som za. Vždy podporím akékoľvek aktivity spojené s kreativitou a slobodou myslenia. Nakukol som sem, keď chalani maľovali a môžem povedať, že niektorí z nich majú ozajstný talent. Namiesto vysedávania za počítačom je vždy lepšie, keď človek niečo tvorí,“ povedal nám pán Milan.

V galérii si pozrite, ako sa podarilo podchod na Vlčincoch vynoviť.

Obyčajný sídliskový podchod sa premenil na umeleckú galériu
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM