Správy

O dve odberové miesta v Žiline menej: TU vás už neotestujú

Mesto ruší dve odberové miesta, ktoré zriaďovalo spolu so Slovenským červeným krížom. Dôvodom je lepšia epidemická situácia a zvoľnené opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku O dve odberové miesta v Žiline menej: TU vás už neotestujú
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mestské mobilné odberové miesta na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 na Hollého ulici a na Hornom vale v Žiline končia svoju činnosť od soboty (8. 5.). Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že samospráva ich prevádzkovala v spolupráci so Slovenským Červeným krížom (SČK) Územným spolkom Žilina. „Posledné odbery na oboch miestach vykonajú v piatok (7. 5.). Dôvodom je zmenená epidemická situácia a uvoľňujúce sa preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu,“ vysvetlil hovorca mesta.

Ďalších osem permanentných mobilných odberových miest v Žiline funguje bezo zmeny. „Denne aktualizovaný zoznam odberových miest s časom fungovania a kontaktnými údajmi je k dispozícii na internetovej stránke ministerstva zdravotníctva. V prípade zhoršenia epidemickej situácie je samospráva opäť pripravená posilniť kapacitné možnosti testovania v Žiline,“ dodal Miškovčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM