Webnoviny - Futbal

Nový kouč MŠK Žilina: V odvete si musíme veriť

Nový hlavný tréner MŠK Žilina Ľubomír Nosický mal po svojej tohoročnej premiére na lavičke tímu spod Dubňa v súboji s MFK Košice (1:1) pomerne zmiešané pocity.

(WEBNOVINY) – „S remízou 1:1, ktorú sme dosiahli v prvom kole s MFK Košice, nie som spokojný. Chcel som vstúpiť do súťaže víťazstvom. Žiaľ, nepodarilo sa to, na čom má svoj podiel mnoho faktorov, ktoré nechcem podrobne rozoberať,“ povedal v pondelok pre agentúru SITA nový prvý muž realizačného tímu žilinských futbalistov a pokračoval: „Hráči toto úvodné stretnutie nového súťažného ročníka Corgoň ligy chceli vyhrať. Chceli tak odčiniť výsledkový neúspech z Islandu. Nechali na ihrisku všetky sily, ale na plný bodový zisk to ešte nestačilo.“

Bývalý tréner MFK Dubnica a FC Spartak Trnava, ktorý do piatkového večera bol šéftrénerom mládeže v MŠK Žilina a hlavným koučom „žlto-zeleného“ výberu hráčov do 19 rokov, do súboja s Košicami poslal výrazne zmenenú zostavu. „V súčasnosti máme viacero opôr dlhodobo zranených, preto som musel stavať na tom, čo bolo po zdravotnej stránke úplne fit,“ vysvetlil 43-ročný Nosický dôvody obmeny mužstva, ktoré v nedeľu vybehlo na ihrisko s novým kapitánom Miroslavom Barčíkom.

„O tom, že budem trénerom A-mužstva Žiliny som sa dozvedel v piatok večer po mojom druhom tréningu s hráčmi do 19 rokov. Nečakal som takýto vývoj, hoci pre nás nepriaznivý výsledok z Islandu som poznal. O tieto veci sa zaujímam. Musel som sa hneď rozhodnúť. Čas na rozmyslenie som nedostal. Okamžite som začal pracovať na predzápasovej príprave na najbližšieho súpera. Informácie o košickom mužstve mi pomohol zháňať Miroslav Nemec, ktorý zostal z predchádzajúceho realizačného tímu. Zostal tu aj tréner brankárov Miroslav Seman. Takže spoločnými silami sme dali dokopy informácie o Košiciach, ktoré do súťaže vstúpili tiež s výrazne zmeneným kádrom. Osobne ma prekvapili, ako dobre u nás hrali. Z ich strany som nečakal taký kompaktný výkon,“ konštatoval Ľubomír Nosický.

„Aj keď som oproti predchádzajúcemu zápasu urobil veľa zmien, hráči, ktorých som poslal do súboja s Košicami, predviedli solídny výkon. Len škoda niektorých nedotiahnutých vecí. Pri pozornejšom pohľade bolo vidieť nezohratosť predovšetkým v útočnej fáze, ale myslím si, že časom sa to zlepší a spresní. Verím, že opäť budeme strieľať góly a súperovým obranám naháňať strach,“ hodnotil Ľubomír Nosický výkon MŠK Žilina pod jeho trénerskou taktovkou.

Kým corgoňligovú premiéru má bývalý dlhoročný hráč Dubnice a niekdajší asistent dubnického či žilinského hlavného trénera už za sebou, oveľa ťažšou skúškou ohňom bude odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 proti KR Reykjavík (štvrtok 21. júla o 19.30 h). Práve zahanbujúca prehra rozdielom triedy 0:3 koncom minulého týždňa „zlomila väz“ doterajšiemu kormidelníkovi MŠK Pavlovi Hapalovi tesne pred začiatkom nového súťažného ročníka Corgoň ligy.

„Vieme, do čoho teraz ideme. Samozrejme, výsledok z Islandu je zlý. Málokto počítal, že takto zle vstúpime do európskej pohárovej súťaže. Teraz musíme zmobilizovať všetky sily, aby sme tento rezultát odčinili, aby sme situáciu ešte zachránili,“ neskrýval Ľ. Nosický odhodlanie a chuť presadiť sa pri kormidle Žilinčanov aj na medzinárodnej scéne, hoci situáciu po výsledkovom výbuchu na Islande má značne skomplikovanú.

„Hráčov pred zápasom budem viesť k tomu, aby si aj po prehre 0:3 na pôde súpera verili. Aby verili vo svoje športové schopnosti a futbalový kumšt – a nie iba ako jednotlivci, ale aj ako kolektív. Keď si budeme veriť, som presvedčený, že sa môžeme pokúsiť pred vlastným publikom odvrátiť konečný rezultát, čiže predčasný koniec v Európskej lige 2011/2012,“ tvrdil Ľubomír Nosický v rozhovore pre agentúru SITA.

„Mrzí ma, že málokto z ľudí, ktorí nás teraz na každom kroku kritizujú za výbuch na Islande vie, že naše A-mužstvo sa momentálne trápi s veľkou maródkou. Najmä opory ako Zdeno Štrba, Vladimír Leitner, Štefan Zošák a Bello nášmu kolektívu v tejto medzinárodnej súťaži veľmi chýbajú. Napokon, oni by so svojou kvalitou chýbali ktorémukoľvek mužstvu. Je síce pravda, že sa nám uzdravil Ľubomír Guldan, ale zasa zo zostavy pre zranenie vypadol Stanislav Angelovič. Zranenia sú našou nočnou morou a kliatbou, ktoré nás momentálne brzdia v rozlete. Aj napriek tomu sa však pred súbojom z Reykjavíkom nevzdávame. Čaká nás ešte minimálne 90 minút tvrdého boja o zotrvanie v Európskej lige UEFA 2011/2012,“ dodal Ľubomír Nosický.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM