Správy

Novinky v žilinskom lesoparku: Pribudla škola v prírode i petang

Mesto Žilina ukončilo v týchto dňoch druhú časť rekonštrukcie detského ihriska v Lesoparku Chrasť. Dokončilo sa ihrisko pre deti od šesť do 14 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v žilinskom lesoparku: Pribudla škola v prírode i petang
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina ukončilo v týchto dňoch druhú časť rekonštrukcie detského ihriska v Lesoparku Chrasť, ktorá sa týkala ihriska pre deti od šesť do 14 rokov. Mesto ju hradilo z vlastných zdrojov a celková suma dosiahla viac ako 190.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

„So stavebnými úpravami začala samospráva v apríli. Pribudli prvky pre staršie deti a hendikepovaných, škola v prírode, fontánka na pitie, obnovil sa petang a opravilo sa oplotenie. Pôvodné chodníky prešli rekonštrukciou, okrem nich vznikla aj časť nových. V rámci revitalizácie sa v celom areáli upravil terén, vysadili sa trvalky a nový trávnik,“ uviedla Zigová.

Pripomenula, že v minulom roku sa podarilo Nadácii žilinský lesopark zafinancovať a zrealizovať prvú časť rekonštrukcie. "V rámci nej pribudli v areáli okrem hojdačiek a veľkého hradu aj unikátne prvky, ktoré sa na žiadnom inom ihrisku v Žiline nenachádzajú.

Deti sa môžu zabaviť na adrenalínovej detskej lanovke, nájdu tu dve vonkajšie trampolíny zabudované do zeme a kolotoč pre telesne postihnuté deti.

Táto časť rekonštrukcie si vyžiadala viac ako 102.000 eur. Vzhľadom na to, že išlo o finančne náročný projekt, ktorý nadácia nedokázala zafinancovať z vlastných zdrojov, požiadala o pomoc pri financovaní druhej časti revitalizácie žilinskú radnicu," vysvetlila hovorkyňa mesta Žilina.

„S Nadáciou žilinský lesopark sa nám podarilo vytvoriť jedinečný komplex pre deti s unikátnymi hracími prvkami a zároveň vznikla jedna kvalitná oddychová zóna pre aktívne trávenie voľného času. Za posledné roky prešiel lesopark Chrasť viacerými obnovami. Aj vďaka aktivitám členov nadácie a dobrovoľníkov sa podarilo okrem rekonštrukcie ihriska vybudovať informačné tabule, osadiť nové lavičky a smetné koše. Pribudli piknikové stoly, mobilná toaleta a vzniklo viacero stanovíšť na cvičenie,“ priblížil primátor Žiliny Peter Fiabáne, ktorý bol v minulosti členom nadácie.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM