Peter Klimant Správy

Nová výstraha pre Žilinu, čakajte tuhé mrazy: Takto pod nulu u nás padnú teploty!

V okrese Žilina sa očakáva ďalší úder mrazov. Meteorológovia pre nás vydali varovanie, ktoré by ste nemali brať na ľahkú váhu.

Ilustračný obrázok k článku Nová výstraha pre Žilinu, čakajte tuhé mrazy: Takto pod nulu u nás padnú teploty!

Odborníci zo Slovenského meteorologického ústavu (SHMÚ) vydali pre okres Žilina výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

„V okrese Žilina sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –17 °C. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ upozorňujú meteorológovia.

Výstraha pre Žilinský okres platí od štvrtka 23:00 hod. do piatka deviatej hodiny rána. To však nie je všetko. Ďalšia výstraha pred mrazmi vstupuje do platnosti v piatok od 23:00 hod. do deviatej hodiny rannej nasledujúceho dňa. V tomto čase má ortuť teplomera podľa meteorológov klesnúť ešte nižšie, miestami sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –19 °C.

Okrem mrazov je pre okres Žilina vydaná i výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi. Tie sa u nás majú tvoriť ojedinele. Výstraha platí vo štvrtok od obeda do šiestej hodiny večer.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM