Soňa Vanovčanová Kultúra

Nová premiéra v Bábkovom divadle: Vianočka Udatný a medveď Mňau ...

Bábkové divadlo pripravilo pre deti úplne nový kúsok. Na pôvodnú slovenskú bláznivú rozprávku sa môžu tešiť už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Nová premiéra v Bábkovom divadle: Vianočka Udatný a medveď Mňau ...
Zdroj: TASR

Bábkové divadlo v Žiline (BDZ) pripravilo pre deti spracovanie pôvodnej slovenskej crazy rozprávky Juraja Raýmana Vianočka udatný, medveď mňau, drak čau a originál princezná Fujara Lopúchová. Verejná generálka predstavenia sa uskutoční vo štvrtok 29. novembra o 10.00 hodine, premiéru si môžete pozrieť v piatok 30. novembra o 18.00 hodine v BDZ.

Pôvodná slovenská crazy rozprávka Juraja Raýmana je určená pre všetkých ľudí dobrej vôle a pre deti od 6 rokov. Dozviete sa v nej, čo sa stane, keď na koniec sveta Vianoce dorazia a zvláštnu prosbu dvom starkým vyplnia, keď dvanásti lúpežníci roztrhanie neba spôsobia a čert do železnej pekelnej brány hlavou búcha, keď márnivá princezná posledný kúsok odevu stratí a svätý Peter si nedobrovoľne v mäkulinkej posteli pospí a kľúč od neba stratí.

Režisér Šimon Spišák vás prevedie letom svetom Raýmanovej dekompozície Dobšinského rozprávok, aby vás presvedčil, že na zemi je veselšie ako v nebi či pekle, a že iba naozajstná láska je zmyslom všetkého bytia a žitia na svete, a že aj Vianoce majú zmysel pre humor.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM