Jozef Legéň Futbal

Nominácia Kozáka pred peklom s Bosnou: V drese Slovenska až traja Šošoni

Kvalifikačný dvojzápas roka o postup na MS-2014 sa nezadržateľné blíži. Na pondelkový zraz pred ostrým zápasom s Bosnou sa dostavilo 21 hráčov. Po zranení Čišovského sa do nominácie dostal ďalší hráč MŠK Žilina. V kádri Slovenska sú tak nominovaní až traja šošoni.

Ilustračný obrázok k článku Nominácia Kozáka pred peklom s Bosnou: V drese Slovenska až traja Šošoni
Zdroj: TASR

Na pondelkový zraz slovenskej futbalovej reprezentácie sa z 23-člennej nominácie trénera Jána Kozáka dostavilo až 21 hráčov, ktorí odštartovali prípravu na dvojzápas G-skupiny kvalifikácie MS 2014 s Bosnou a Hercegovinou. Do Senca nemohol pre svalové zranenie prísť Marián Čišovský, skúseného obrancu českého šampióna Viktorie Plzeň nahradil v kádri Jozef Piaček, ktorý je po Martinovi Dúbravkovi a Viktorom Pečovskom už tretím zástupcom MŠK Žilina v Kozákovom tíme.

Bosna na čele skupiny

Bosna je so ziskom 16 bodov na čele tabuľky kvalifikačnej G-skupiny. Najskôr sa s ňou Slováci stretnú v piatok 6. septembra o 20.15 h v Zenici na štadióne Bilino Polje, „odveta“ je na programe v utorok 10. septembra o 20.15 h na Štadióne pod Dubňom v Žiline.

Neľahká cesta pre Slovensko

Slovensko v doterajšej histórii odohralo s Bosnou jeden vzájomný zápas, v novembri 2010 v ňom na Pasienkoch podľahlo 2:3 (Góly: Šebo, Grajciar – Medunjanin, Pjanič, Džeko). „Bosna so súčasným kádrom, ktorý má, patrí do prvej desiatky európskych mužstiev. Cítiť, že hráči Bosny urobili veľa, aby si získali ľudí na svoju stranu. Národ ide za nimi, na ihrisku cítiť fantastickú atmosféru. Náš súper má veľmi kvalitné mužstvo so silnými individualitami, či už sú to Džeko, Ibiševič, Pjanič, Misimovič a ďalší,“ uviedol Kozák na margo najbližšieho súpera.

Po dvojzápase s Bosnou zakončia Slováci kvalifikáciu MS dvoma duelmi u súperov – 11. októbra v Grécku a 15. októbra v Lotyšsku. V tomto kalendárom roku ešte A-tím SR nevyhral, na konte má z piatich zápasov až štyri remízy. Naposledy sa Slováci tešili z víťazstva 12. októbra minulého roka, keď doma v kvalifikácii zdolali Lotyšsko 2:1.

Nominácia Slovenska

brankári: Ján Mucha (FK Krídla sovietov Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (MŠK Žilina)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Michal Breznaník (FK Amkar Perm), Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Jozef Piaček (MŠK Žilina)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen), Juraj Kucka (FC Janov), Marek Hamšík (SSC Neapol), Stanislav Šesták (Bursaspor), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Vladimír Weiss (FC Olympiakos Pireus)

útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM