Krimi

Nočná mora taxikárky: Ženu (36) zachránil krik

Žilinskí kriminalisti počas uplynulej nedele odviedli skvelú prácu. V ich rukách skončil 20- ročný mladý muž z okresu Žilina, ktorý v nedeľu nadránom lúpežne prepadol taxikárku. Mladý muž si v nedeľu 24. februára nadránom objednal v Žiline taxík a nechal sa zaviesť do obce Podhorie v okrese Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Nočná mora taxikárky: Ženu (36) zachránil krik
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Namiesto toho, aby 36– ročnej taxikárke zaplatil, vytiahol krátku strelnú zbraň a pod hrozbou jej použitia žiadal od vodičky tržbu. Taxikárka mala v tom čase pri sebe približne 125€.

„Žena odmietla dať peniaze mladíkovi, z vozidla vystúpila a kričala na pomoc. Vzápätí sa dal mladík na útek. Vodičke nespôsobil žiadne zranenia, ani hmotnú škodu. O niekoľko hodín už mali policajti podozrivého muža v rukách,“ povedala Jana Balogová, krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ obvinil 20– ročného, doposiaľ netrestaného, mladíka zo zločinu lúpeže. Obvinený vyšetrovateľovi vydal aj zbraň, ktorú pri lúpeži použil, a to detskú plastovú pištoľ. Vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Za spáchaný čin hrozí obvinenému mladíkovi v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ďalší úlovok

Kriminalisti následne objasnili aj doposiaľ neznámy zločin lúpeže z decembra minulého roku. Zistili, že lúpež mal tiež spáchať obvinený 20– ročný mladík. 21. decembra v skorých ranných hodinách mal prísť do herne v centre mesta Žilina. Prešiel za barový pult, s nožom v ruke pristúpil k obsluhujúcej čašníčke a žiadal od nej peniaze.

Žena mu zo strachu a obavy odovzdala dve čašnícke peňaženky s obnosom asi 570€. Z herne muž ušiel na neznáme miesto. Až do nedele 24. februára žilinská polícia po podozrivom mužovi pátrala. Vyšetrovateľ 20– ročného muža obvinil aj v tomto prípade zo zločinu lúpeže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM