Iveta Hrabovská Rôzne

Nezamestnanosť klesla: Vedú krajčírky, elektrikári a kuchári

Situácia na trhu práce sa v Žilinskom okrese zlepšila. Ku koncu minulého roka bolo evidovaných 12.058 uchádzačov o prácu, pri poslednom sčítaní ich je 11.760. Najväčší záujem je o krajčírky, elektrikárov a kuchárov.

Svitá na lepšie časy[/size][/color]

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Žilina eviduje vo svojej oblasti, do ktorej patria okresy Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto, 11.760 uchádzačov o zamestnanie, čo je 10,77% nezamestnanosť. Situácia sa mierne zlepšila, pretože k ku koncu minulého roka evidovali 12.058 uchádzačov o prácu.

137 voľných miest[/size][/co­lor]

V Žiline ponúkajú voľné pracovné miesta okrem iných aj Váhostav, a.s., Žilina, Carmel auto, s.r.o., Žilina, Elektrovod, a.s., Žilina, Elteco, a.s., Žilina a Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline. „Dovedna chcú obsadiť 137 voľných pracovných miest a najväčší záujem prejavili o elektrikárov, krajčírky a kuchárov. Radi im pomáhame obsadzovať voľné pozície a znižovať tak percento nezamestnanosti v pôsobnosti nášho úradu,"povedal riaditeľ ÚPSVaR v Žiline Jozef Machyňa.

Kurzy pre nezamestanných[/si­ze][/color]

Vzdelávanie uchádzačov o prácu a ich prípravu na trh práce vykonávajú v Žiline v rámci dvoch národných projektov. Financované sú z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu.

[color=#ff0000]­PREHĽAD: Voľné pracovné miesta v Žilinskom okrese [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138650_PREH­LAD:-Volne-pracovne-miesta-v-Zilinskom-okrese]TU[/lin­k][/color]

V súčasnosti sa organizujú a pripravujú rekvalifikačné kurzy pre elektrotechnikov, účtovníkov, opatrovateľky, zváračov a pre pracovníkov v logistike a skladovom hospodárstve.

Žilina24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM