Soňa Vanovčanová Kultúra

Neviete, čo v Žiline cez víkend? Inšpirujte sa našimi tipmi...

Vytúžený víkendový oddych je pred nami. Ak ste sa počas pracovných dní nestihli zamyslieť nad tým, čo cez víkend, inšpirujte sa...

Ilustračný obrázok k článku Neviete, čo v Žiline cez víkend? Inšpirujte sa našimi tipmi...
Zdroj: TASR

Koncert:

V8 Band a Doris Day Band

Piatok, 20. júla, 19.30 hod., Mariánske námestie / Mariánske leto

Klubová zábava:

Enjoy Friday v *enjoyclub-e

Piatok, 20. júla, 22.15 hod., *enjoyclub Mariánske námestie

Tvorivá dielňa:

Do-it-herself: Drevárska dielňa

Sobota, 21. júl, 10.00 – 17.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Vŕtačka, píla, brúska – možno ste s nimi nikdy nepracovali, prípadne by ste ich chceli využívať viac a nemali ste príležitosť. Práve vám je určená dielňa, v ktorej sa môžete zoznámiť s elektrickými a ručnými nástrojmi na obrábanie dreva. Môžete pracovať na vašom nedokončenom domácom projekte (napríklad opraviť si nábytok) alebo vytvoriť niečo úplne nové. Dielňa je otvorená aj pre tých, ktorí už vedia pracovať s nástrojmi, ale tiež pre tých, ktorí sa píly nikdy ani nedotkli. Nenechajte sa zmiasť názvom, vítaní su aj muži. Len nech nie sú prekvapení, ak zistia, že aj ženy vedia vziať do ruky náradie.

Kultúra:

Nočná prehliadka hradu Strečno

Sobota, 21. júla, vstupy o 20.00, 20.20, 20.40, 21.00, 21.20, 21.40, 22.00 h., hrad Strečno

Veľkolepé prehliadky hradu Strečno v nočnej atmosfére s mimoriadnym programom v hrade. Osobnosťou tohtoročných nočných prehliadok je jedna z majiteliek hradu Strečno, Barbora Celjská. Jej život v krátkych humorných scénkach priblíži Skupina historického šermu Wagus a na nádvorí hradu vo svetelnej šou kráľovná Barbora ožije vďaka modernej technológii svetla a pohybu. Súčasťou prehliadky bude aj ohňová šou, vystúpenie improvizačného divadla Kapor na scéne, či minikoncert v kaplnke. Organizátori odporúčajú priniesť si so sebou i baterky.

Šport:

HoityToity Skate Cup

Sobota, 21. júl, 10.00 – 22.00 hod. / skatepark pri Vodnom diele Žilina

2. kolo súťaže – Slovenský Skateboardový Pohár 2018.

Čakať na vás bude skvelý skateboarding ako tomu už býva zvykom. Úroveň skateboardingu sa za uplynulý rok zase posunula na vyšší level a preto sa bude naozaj načo pozerať. Uvidíme množstvo talentovaných jazdcov z rôznych kútov Slovenska a možno sa objaví aj zahraničie

Divadelný workshop:

Tvorivý proces v praxi a javisková skúsenosť

Sobota, 21. júla, 17.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Zúčastnite sa festivalu Kiosk aktívne a zažite tohtoročnú tému „proces“ na vlastnej koži pod vedením troch slovenských tanečníkov a choreografov – Viktor Černický, Jaro Viňarský, Martin Talaga a multimediálnej umelkyne Márie Júdovej. Workshop je určený pre tanečníkov, netanečníkov, hercov, nehercov, študentov všetkých umeleckých odborov a širokú verejnosť s vážnym záujmom o tvorivý proces a prácu s telom.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM