Michal Majer Futbal

Nesú domov plný počet bodov

V treťom kole najvyššej futbalovej súťaže privítali futbalisti Dukly Banská Bystrica na svojom ihrisku úradujúceho majstra zo Žiliny. Aj keď domáci hráči išli v druhom polčase do vedenia gólom Picha, viac než 3500 divákov sa nakoniec z víťazstva nete

Dukla B. Bystrica – MŠK Žilina 1:2 (0:0)

Góly: 66. Pich – 69. Zošák, 82. Ceesay, rozhodca Hracho, ŽK: Pleva, Považanec, Poljovka – Mráz, Piaček, 3640 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš – Brašeň, Adámik, Poljovka, Savič – Považanec (71. Pečovský), Gajdoš, Pleva (46. Vajda), Hučko – Seye (62. Pich), Ďuriš
MŠK Žilina: Dúbravka – Ángelovič, Piaček, Chupáč, Mráz – Vyskočil (23. Majtán), Bello (78. Leitner), Zošák, Guldan, Poliaček – Fótyik (67. Ceesay)

Na Štiavničkách v predchádzajúcich sezónach veľa gólov vo vzájomných zápasoch nepadalo, Žilinčania pod Urpínom nevyhrali v piatich za sebou, a tak sa oprávnene očakávalo, že sa o tri body pokúsia a nepríjemné sériu narušia. Príliš sa však v prvom polčase do útoku majster nehrnul, no dve štipľavé strely si neodpustil. V 7. min Zošák rozozvučal spoza šestnástky ľavú žrď, v 43. min zasa Fótyik mieril k pravej, no Boroš loptu vytisol na prvý žilinský roh. Dukla pôsobila živšie, bola dotieravejšia ako jej súper, väčšiu šancu si však vypracovať nedokázala. Z nádejných náznakov upútala 5. minúta a Ďurišova strela ponad. V 14. min stačil z čiary Gajdoš odcentrovať a keby sa tiesnený Považanec viac pretlačil, mohol aj skórovať. V prvom polčase už len Seyeho tachnická paráda pri uvoľnení roztlieskala divákov a mohla ich aj viacej, keby nenamieril ponad brvno.

Po zmene strán začali Žilinčania aktívnejšie, Dukla utiahnutejšie, v 58. min natiahol Boroša v bránke Guldan, až v 66. min udrelo na druhej strane. Obranca Adámik vysunul Picha, ktorý bol na ihrisku len štyri minúty a nekomromisne z uhla vsietil gól do opačného horného rohu bránky. Dukla sa radovala len tri minúty, z tretsného kopu Zošák trafil presne pod brvno a vyrovnal. O pár sekúnd neskôr vychytal Ceesaya v šanci brankár Boroš, hra sa zdramatizovala a viac sa iskrilo, často aj za cenu faulov. V 71. min vbehol na ihrisko Pečovský, ktorý sa po zranení vrátil do domáceho mužstva po dlhom čase deviatich mesiacov. V 81. min vyslal ďalší svoj projektil na bránku Guldan a z následného rohu sa zrodila hrúbka obrany Dukly. Trestuhodne v 82. min nechala v pokutovom území voľného Ceesaya, ktorý nekompromisne vsietil a rozhodol zápas.

Zdroj a foto: TASR

futbalbbza
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM