Igor Petrík Rôzne

Nepreseďte víkendové dní v obývačke: PREHĽAD akcií, ktoré sa chystajú v Žiline

Víkend je predo dvermi a netreba ho presedieť doma. Prinášame prehľad akcií a podujatí, ktoré môžete počas dní voľna navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkendové dní v obývačke: PREHĽAD akcií, ktoré sa chystajú v Žiline
Zdroj: TASR
  • Víkend odštartuje VI. Reprezentačný ples Žilinského konzervatória, na ktorom sa okrem iného predstavia Big Band Konzervatória, Ľudová hudba žilinského Konzervatória, ale i Dychová hudba žilinského Konzervatória. Ples začína v piatok o 19.00 hod., v Dome odborov Žilina. Vstupné je 30 eur.
  • Vitajte doma s Richardom Stankem a Romanom Luknárom je názov podujatia, ktoré sa uskutoční v piatok večer v Mestskom divadle Žilina o 19.00 hod. Rozprávanie hercov spestrí hudobno-pracovná skupina Vrbovskí víťazi, v montérkach odetí bratia Jobusovci, obsluhujúci inštrumentár bizarných, prevažne dýchacích hudobných nástrojov, zhotovených zásadne len z umelohmotných rúrok, rúr, hadíc či plastikových fliaš. Vstupné je 12 eur.
  • Virtuózne napísaná hra Zlodeji ponúka emocionálny zážitok z „loherovskej“ intenzívnej sily jazyka. Dvanásť zvláštnych, miestami až komických životných osudov, ktoré sa vďaka „vyššej moci“ prepoja v nečakaných súvislostiach. Bizarní hrdinovia sa zakrádajú vlastným životom, akoby im z neho nič nepatrilo. Akoby boli zlodeji… Hru uvedie Mestské divadlo Žilina v sobotu 7. februára o 19.00 hod.
  • Tanečná škola Plešinger pripravila na sobotu 7. februára Benátsky ples. Bude sa konať v Tanečnej škole Plešinger, so začiatkom o 20.00 hod. Vstupné je 25 eur, cena pre študentov je 20 eur.
  • Bábkové divadlo Žilina uvedie v nedeľu 8. februára o 16.00 hod. rozprávku Klára a 12 mesiačikov. Príďte sa pozrieť, že rozprávky sa nielen rozprávajú, ale sa aj stávajú. Táto sa stala prváčke Kláre. Klára má mamu, ocina a malú sestru Mimku. Tak ako každé dieťa, aj ona má rada rozprávky. A okrem toho zbožňuje komixových hrdinov. V jeden večer sa Kláre stane malá nehoda a ona sa ocitne v rozprávke. Chcete vedieť, ako sa môže stretnúť Maruška, dvanásť mesiačikov, Superman a Batman v jednej zasneženej rozprávke…?
  • V nedeľu o 17.00 hod. pripravila Stanica Žilina-Záriečie Bezlepkovú Vegánsku nedeľu. Dajte si od múčnych výrobkov aspoň na jeden deň pauzu a chlieb náš každodenný si dajte až po vegánskej.
  • Na 19.00 hod. je na Stanici Žilina-Záriečie pripravené Cestovateľské kino: Irán – za vôňou Perzie. Vypočujete si autentické rozprávanie mladej Slovenky, šťastne vydatej za sympatického Iránca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM