Správy

Neorientujete sa v názvoch žilinských ulíc? Poradí vám nová rubrika na webe mesta

Každému sa občas stane, že nevie nájsť nejakú ulicu. Alebo si spomenúť na jej názov. Možno aj preto mesto Žilina zaviedlo na svojom webe novú rubriku. Tá ľuďom pomôže zorientovať sa v názvoch ulíc v meste. Ponúka však aj ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Neorientujete sa v názvoch žilinských ulíc? Poradí vám nová rubrika na webe mesta
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že v Žiline pribudne 54 nových názvov ulíc, sme informovali len nedávno. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí (28. 9.), kde schválili všeobecne záväzné nariadenie o určení a zmene názvov ulíc a iných verejných priestranstiev v meste Žilina.

Novú rubriku „Názvy ulíc a iných verejných priestranstiev na území mesta Žilina,“ zaviedlo na svojej webovej stránke aj naše mesto. Podľa Pavla Čorbu, hovorcu mesta Žilina, ľudia v rubrike nájdu nielen zoznamy ulíc a iných verejných priestranstiev na území mesta, mapky s novými názvami ulíc v mestských častiach: Brodno, Zádubnie, Zástranie a Žilinská Lehota, zoznam súvisiacich všeobecne záväzných nariadení, ale aj pravidlá používania názvov ulíc a iných verejných priestranstiev. Tiež postup pri zmene adresy trvalého bydliska a ďalšie súvisiace informácie.

Rubrika sa nachádza na stránkach mesta Žilina www.zilina.sk v pravom menu v sekcii: „Čo sa v Žiline urobilo“

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM