Jozef Legéň Rôzne

Strhujúce súboje na Vodnom diele: Žilinčania zažijú európsku premiéru bitky o Bismarck

Toto leto opäť usporiada Ponorkový klub o.z. Žilina už piaty ročník Bitky o Atlantik, jedná sa o námornú, leteckú a ponorkovú bitku. Spoločne so Žilinským Tankovým klubom usporiadajú druhý ročník tankovej Bitky o Bastogne. Žilinčania sa môžu tešiť aj na jednu európsku premiéru...

Ilustračný obrázok k článku Strhujúce súboje na Vodnom diele: Žilinčania zažijú európsku premiéru bitky o Bismarck
Zdroj: Webnoviny.sk

Pomocou dokonalo detailných modelov sme sa vrátime späť v čase. Nadšenci pomocou svojich vysielačiek budú perfektne koordinovať pohyb lietadiel, lodí, ponoriek či tankov. Celú kulisu bitiek druhej svetovej vojny doplnia pyrotechnické efekty.

Ponorkový klub o.z. Žilina usporiada už 5. ročník Bitky o Atlantik, v ktorom sa strhne námorná, letecká a ponorková bitka. Spoločne s Žilinským Tankovým klubom usporiada aj 2. ročník tankovej Bitky o Bastogne. V európskej premiére bude prebiehať Bitka o loď Bismarck v mierke 1:50 spoločne s Bitkou o Atlantik. Opäť pôjde o strhujúci súboj nemeckých ponoriek s konvojom lodí, prepravujúcich tovar, zbrane a potraviny do Anglicka v roku 1943. Oblohu nad konvojom chránia spojenecké lietadlá, ktoré napádajú nemeckí stíhači. Strhujúce súboje sa odohrajú 24.8.2014 pri priehradnom múre Vodného diela Žilina. Ranný program štartuje o deviatej ráno. Hlavný program bude prebiehať od 14:00 do 18:00. Ranný programu je určený pre rodičov a deti. Uvidíte predvádzanie modelov na vode, pod vodou, vo vzduchu, na zemi, alebo len vystavené. Vodná plocha je obzvlášť vhodná pre hydroplány, lietajúce člny a pod.

Diváci si budú môcť pozrieť ukážku bitky o mesto Bastogne s použitím modelov tankov a lietadiel. Bitka sa odohráva na jeseň roku 1944, kedy sa Nemecko pokúsilo poslednýkrát zvrátiť blížiaci sa koniec a zabrániť vstupu spojeneckých jednotiek na svoje územie. Skupina amerických výsadkárov zadržala obrovskú tankovú presilu pi belgickom meste Bastogne. Nemcom sa nepodarilo prebiť k zásobám pohonných hmôt a streliva a tak ich osud bol spečatený. Bitka prinesie divákom množstvo pyrotechnických efektov, pričom jej dej sa odohráva pred kulisami verne znázorňujúcimi mestečko Bastogne.

Pozrite si v našej galérie, ako to pri minuloročnej bitke na Vodnom diele Žilina vyzeralo.

Bitka o Bastogne a Atlantik
1
Galéria
Bitka o Atlantik
11
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM