Rôzne

Nebeské divadlo nad Žilinou V pondelok budeme svedkami neobyčajnej krásy n

Ilustračný obrázok k článku Nebeské divadlo nad Žilinou

V pondelok budeme svedkami neobyčajnej krásy n
Zdroj: Dnes24.sk

Nebeské divadlo nad Žilinou

V pondelok budeme svedkami neobyčajnej krásy na oblohe. Budeme mať možnosť zažiť najväčší spln Mesiaca od roku 1948. Najbližšie sa takáto možnosť naskytne až 25. novembra 2034. Počas supersplnu bude Mesiac 356 509 kilometrov od Zeme. Superspln sa opakuje spravidla aj niekoľko krát ročne, tento však bude najväčší od 26. januára 1948. Viac informácii tu.

Jedinečné zábery

Národnou ulicou sa začína hlavná pešia trasa vedúca cez Žilinu. Trasa vedie od železničnej stanice cez Námestie A. Hlinku až do historického jadra mesta. V článku vám prinášame unikátne zábery, ktoré v sebe spájajú históriu s prítomnosťou a skrývajú tak v sebe neopísateľnú atmosféru.

Vianočné trhy

Na trhoch, ako už tradične, nájde každý to svoje. Tovar ponúkne niekoľko desiatok stánkov, ktoré budú tradične rozložené na Mariánskom a Hlinkovom námestí. Od remeselníckych výrobkov, až po medovníky, či chutné varené víno, ktoré určite zahreje. Tešiť sa môžete na tú pravú vianočnú atmosféru. Viac tu.

Žilinská korytnačka

Dňa 7. 11. 2016 sa konalo v poradí 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline. Na pretras sa znovu dostala mestská športová hala na Bôriku a návrh o jej odkúpení. Na zasadnutí jej poslanci venovali až 2 hodiny času. Ako to nakoniec dopadlo?

Bikiny fitneska

Janka Milová vyrastala a býva v Žiline. Pred cvičením sa nevenovala žiadnemu športu. To sa zmenilo pred piatimi rokmi, keď si ju vo svojom fitness centre za recepciou, všimol vtedajší zamestnávateľ Andrej Mozoláni. Ten v nej videl potenciál. Janka neváhala a začala s ním trénovať. Svoje rozhodnutie neľutuje a podľa vlastných slov v tomto športe našla zmysel života. Viac tu.

Foto: ilustračné

FOTO: Miesta v Žiline, ktoré dýchajú históriou
20
Galéria
Zdroj: Flickr Nová synagóga
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM