Správy

Napadá vám niekto výnimočný? Žilinčania môžu nominovať osobnosti na cenu mesta

Nominácie na ocenenia zaujímavých ľudí z rôznych oblastí môže verejnosť posielať do polovice februára. Ako na to?

Ilustračný obrázok k článku Napadá vám niekto výnimočný? Žilinčania môžu nominovať osobnosti na cenu mesta
Zdroj: pixabay.com

Žilinčania môžu do 15. februára 2022 nominovať výnimočné osobnosti na ocenenie mesta v oblasti vedy, techniky, kultúry, športu, v sociálnej alebo spoločensko-politickej oblasti. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

„Ľudia, ktorí si zaslúžia naše uznanie a úctu, žijú medzi nami. Mnohokrát ide o skutočné osobnosti, ktoré nie sú nijako viditeľné. No činorodou prácou majú nezastupiteľné miesto v oblasti, ktorej sa profesionálne venujú. Budeme radi, keď nám o nich dáte vedieť a my sa im budeme môcť poďakovať verejným ocenením. Takýmto spôsobom chceme prejaviť úctu osobnostiam, ktoré svojou prácou dennodenne zviditeľňujú Žilinu, robia jej dobré meno a zlepšujú život obyvateľom v našom meste,“ povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Nominácie na ocenenia môže verejnosť posielať do 15. februára 2022 poštou v obálke s označením „Osobnosti“ na adresu Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 13 Žilina, elektronicky emailom na osobnosti@zilina.sk alebo ich doručiť osobne do podateľne mestského úradu. „Nominačný list a súhlas so spracovaním osobných údajov sú k dispozícii na recepcii mestského úradu alebo na internetovej stránke mesta v sekcii Život v meste/O mes­te/Osobnosti mesta Žilina,“ doplnil Miškovčík.

Mesto Žilina oceňuje osobnosti od roku 1995. "Doteraz si z rúk primátora prevzalo cenu už skoro 100 významných Žilinčanov a ľudí, ktorí sa zaslúžili o rozvoj mesta,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM