Jozef Legéň Krimi

Namieril zbraňou na pracovníčku a pýtal peniaze: Podozrivého nasnímali kamery

Polícia v Žiline žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení podozrivého z lúpežného prepadnutia stávkovej kancelárie a jeho komplica. K lúpeži došlo ešte 18. júla okolo 19.00 hodiny v Žiline na ulici Hviezdoslavovej.

Ilustračný obrázok k článku Namieril zbraňou na pracovníčku a pýtal peniaze: Podozrivého nasnímali kamery
Zdroj: Policajný zbor SR

„Doposiaľ neznámy páchateľ pristúpil k pultu, vytiahol krátku strelnú zbraň a túto namieril na pracovníčku. Žene povedal, aby bola kľudná a dala mu všetky peniaze. Po pulte jej popod sklenenú prepážku posunul malú opotrebovanú taštičku na zips a žiadal peniaze vložiť do nej. Z prevádzky stávkovej kancelárie si páchateľ odniesol hotovosť cca 235,–€ v bankovkách a minciach rôznej nominálnej hodnoty. Následne ušiel na neznáme miesto,“ povedala hovoryňa polície Jana Balogová.

Popis podozrivého

Na základe záberov z priemyselných kamier polícia pátra po podozrivom mužovi a jeho komplicovi. Podozrivý muž je bielej pleti, vysoký 175–180 cm, štíhlej postavy, má krátke plavé vlasy. Na hlave mal šiltovku bielej farby, maskoval sa väčšími tmavými okuliarmi, oblečené mal dlhé modré rifle a tmavomodré tričko s krátkymi rukávmi vpredu s výrazným obrázkom ženy bielej farby. Po lúpeži sa podozrivý muž stretol s komplicom a prezliekol si tričko za biele tielko, mal čierny ruksak.

Komplic podozrivého muža bol vysoký 160–170 cm, krátke tmavé vlasy, oblečené mal žlté tričko s krátkym rukávom, trojštvrťové nohavice, čierne botasky, na pleciach mal čierny ruksak.

Akékoľvek informácie k totožnosti podozrivého muža alebo jeho komplica je potrebné oznámiť na bezplatné telefónne číslo 158 alebo osobne na ktorékoľvek oddelenie PZ. V prípade vedie vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Lúpež stávnkovej kancelárie v Žiline
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM