Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Najvychytenejšia žilinská štvrť: Obyvatelia rozhodli v hlasovaní

Kde v Žiline sa najlepšie býva? To je otázka, ktorú sme položili Žilinčanom. Ich hlasy vybrali najpopulárnejšiu lokalitu.

Ilustračný obrázok k článku Najvychytenejšia žilinská štvrť: Obyvatelia rozhodli v hlasovaní
Zdroj: zilina.dnes24.sk

Žilina je trvalým domovom pre viac ako 82 000 ľudí. Bývame v ňom na panelákových sídliskách, v tehlových domoch okolo centra i v odľahlajších častiach v zástavbách rodinných domov. O tom, ktorá časť metsta je najlepšia pre život, sme nechali rozhodnúť samotných obyvateľov.

Žilina je rozčlenená na dvadsať mestských častí. Aj lokality v našom hlasovaní sme teda uvádzali podľa oficiálneho územného členenia. Žilinčania si teda vyberali spomedzi dvadsiatich lokalít – Bánová, Bôrik, Brodno, Budatín, Bytčica, Hájik, Hliny, Mojšova Lúčka, Považský Chlmec, Rosinky, Solinky, Staré mesto, Strážov, Trnové, Vlčince, Vranie, Zádubnie, Zástranie, Závodie, a Žilinská Lehota.

Najviac, 20,5 % hlasov, získalo sídlisko Hliny, ktoré sa tak stalo víťazom ankety. Druhé miesto obsadilo žilinské sídlisko Vlčince s 15,5 percentami hlasov a tretie skončili Solinky s rovnými dvanástimi percentami.

Pozrite si výsledky v grafike:

Výsledky hlasovania: Ktorá časť Žiliny je najlepšia na bývanie?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM