Jozef Gürtler Rôzne

Nahlasovanie škôd po povodniach - do 23. 9. 2010

Mesto Žilina po vykonaní nevyhnutných technických opatrení na zamedzenie vzniku ďalších povodňových škôd odvolalo dňa 16. 9. 2010 o 10.00 hod. II. stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch na celom území mesta Žilina.

Mesto Žilina vyzýva právnické osoby, fyzické osoby – podnikateľov a fyzické osoby aby v súlade s § 8 ods. 3) vyhlášky MŽP SR č. 251/2010 Z. z. oznámili vzniknutú povodňovú škodu na majetku vo svojom vlastníctve, správe alebo užívaní a jej výšku 1) na príslušnom tlačive. Vyplnené tlačivo „Oznámenie o vzniku a výške povodňovej škody“ odovzdajte najneskôr do 23. 9. 2010 v podateľni MsÚ Žilina alebo na referáte krízového manažmentu č. dverí 220, prípadne zašlite poštou na adresu :

Mestský úrad v Žiline Námestie obetí komunizmu 1 011 31 Žilina

  1. Výška povodňovej škody na majetku sa odhaduje ako výdavok, ktorý sa musí vynaložiť na uvedenie poškodeného majetku do stavu, v akom bol v čase bezprostredne pred povodňou podľa obvyklej ceny v príslušnom regióne v období pred výskytom povodne.

Upozornenie : Povodňová škoda na stavbe sa uznáva, len ak má stavba v čase výskytu povodne právoplatné kolaudačné rozhodnutie, stavebné povolenie alebo bola ohlásená stavebnému úradu podľa platných predpisov. Správnosť vyhodnotenia povodňových škôd overujú verifikačné komisie, ktoré ustanovujú prednostovia obvodných úradov životného prostredia (§ 19 ods. 7 zákona č. 7/2010 Z. z. o ochrane pred povodňami). V prípade nečitateľných alebo chýbajúcich údajov nebude oznámenie o vzniku a odhadnutej výške povodňovej škody zaevidované.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM