Hokej

Nádeje žilinských vlkov stále žijú: Susedské derby rozhodlo až dramatické predĺženie

Nádej na play off pre žilinských vlkov stále žije. V susedskom derby proti Martinu sa rozhodlo o víťazovi stretnutia až v dramatickom predĺžení. O dôležitom triumfe Žiliny a dvoch bodoch pre ňu rozhodol Klouda.

Ilustračný obrázok k článku Nádeje žilinských vlkov stále žijú: Susedské derby rozhodlo až dramatické predĺženie
Zdroj: TASR

Súboj tímov s najhoršou ofenzívou a defenzívou priniesol v úvodnom dejstve len priemerný hokej. Dôležitosť duelu zväzovala hráčom ruky aj nohy. Ako prvý vyskúšal už v 1. minúte hosťujúci Slovák domáceho brankára Martona, ale ďalšie minúty už patrili hokejistom MHC. Tí si vynútili územnú prevahu, často ohrozovali gólmana Peksu, no aj ten si poradil so všetkými pokusmi domácich strelcov a držal si čisté konto. Najväčšiu šancu mal v 14. minúte Klíma po prihrávke Ďatelinku spoza bránky, Peksa bol na mieste. Hostia sa do útoku dostávali len sporadicky, najviac ohrozila Martona strela Klouda v 10. minúte, ktorá sa odrazila od jeho masky.

Góly padali až v druhom dejstve. Najprv Martin využil za 38 sekúnd presilovku pri vylúčení Jarolína premiérovým gólom Suju a ujal sa vedenia. Potom však domáci zabudli ubrániť Drevenáka a ten zblízka o niekoľko desiatok sekúnd neskôr vyrovnal. Vzápätí prišli ďalšie dve početné prevahy domácich, ale pokusy Matejku, Kolenu a Suju zneškodnil výborne chytajúci Peksa. Kapituloval opäť až v 28. minúte po Themárovej strele švihom a Martin opäť viedol – 2:1. Domáci však opäť zabudli na zadné vrátka, v 32. minúte mohol najlepší extraligový kanonier Tomas vyrovnať, ale stroskotal na Martonovi. O dve minúty však bol už skúsený Škovira úspešný a podarilo sa mu vyrovnať. V poslednej minúte druhého dejstva sa mohli dostať hostia prvýkrát do vedenia, ale Marton vychytal ako Kallu, tak aj v následnom pokuse Jarolína.

V tretej tretine to bol boj o každý puk. Domáci vytrvalo dobýjali bránku hostí, ale Peksa bol veľkou oporou. Žilina naopak čakala na svoju príležitosť, ktorá prišla v 51. minúte, ale pri martinských hokejistoch stálo šťastie. Kallovu strelu zastavila ľavá žŕdka. Martin bol aj potom lepší, hostia sa väčšinou len bránili, ale prekonať skvelého Peksu bol pre domácich dlho neriešiteľný problém. 37 sekúnd pred záverečnou sirénou sa to napokon podarilo Važanovi, no „vlci“ sa nevzdali, pri hre bez brankára Jarolín vyrovnal a poslal stretnutie do predĺženia. V ňom boli hostia blízko víťazstva už v 61. minúte, Tomas však trafil len spojnicu domácej bránky. O dôležitom triumfe Žiliny a dvoch bodoch pre ňu tak rozhodol Klouda v 64. minúte.

Hlasy trénerov

Daniel Babka, tréner Martina: „Takýto zápas sa mi ťažko hodnotí. Takmer celý duel sme boli lepší, mali sme množstvo vyložených šancí, ale tak ako v celej sezóne, ani dnes sme ich nepremenili. O víťazstvo sme prišli v úplnom závere a veľmi nás to mrzí. Kalich horkosti sme vypili až do dna v predĺžení, ktoré už patrilo hosťom a v presilovke rozhodli.“

Martin Groma, tréner Žiliny: „Bol to ťažký a náročný zápas. Domáci hrali aktívne, dokázali si vytvoriť veľké šance a dvakrát viedli. Nám sa však dvakrát podarilo vyrovnať. V tretej tretine sa dostali domáci do herného tlaku a v závere aj do vedenia. Vyšla nám hra bez brankára a dosiahli sme vyrovnanie. Predĺženie bolo v našej réžii, strelili sme víťazný gól. Veľkou oporou nám bol brankár Peksa.“

MHC Mountfield Martin – MsHK DOXXbet Žilina 3:4 pp (0:0, 2:2, 1:1 – 0:1)

Góly: 21. Suja, 28. Themár, 60. Važan – 22. Drevenák, 34. Škovira, 60. Jarolín, 64. Klouda.
Rozhodovali: Hradil, Husička (obaja ČR) – Tvrdoň, Výleta,
vylúčení: 3:5,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0,
2500 divákov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM