Krimi

Na pumpe začali vyskakovať z kamióna: Polícia na Kysuciach zadržala osem migrantov

Na cudzincov unikajúcich z kamióna upozornil policajtov občan, ktorý si situáciu všimol. Boli medzi nimi i deti.

Ilustračný obrázok k článku Na pumpe začali vyskakovať z kamióna: Polícia na Kysuciach zadržala osem migrantov
Zdroj: Policajný zbor SR

Pri Kysuckom Novom Meste našli ôsmich migrantov. Išlo o piatich Afgancov a troch Pakistancov. Prípad prevzala cudzinecká polícia. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia.

Na migrantov upozornil políciu občan, ktorý videl, ako na čerpacej stanici skáču z kamióna. „Utekať mali z kamióna smerom na Sládkovičovu ulicu. Po príchode policajtov na miesto a prehľadaní okolia sa informácia potvrdila. Policajti predviedli na oddelenie osem osôb,“ spresnila polícia.

Štyria migranti sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku, preto boli eskortovaní do zariadenia v Sečovciach. Prevezení budú podľa dublinského nariadenia do krajiny, kde sú žiadateľmi o azyl. „Štyri osoby nie sú dospelé, preto im bol ustanovený opatrovník z úradu práce sociálnych vecí a rodiny a prevezmú si ich pracovníci detského domova Dlaň v Medzilaborci­ach,“ spresnila polícia.

Tento mesiac ide už o druhý prípad zadržania migrantov v Žilinskom kraji. 1. decembra vystúpili z tureckého kamióna v obci Horná Štubňa (okr. Turčianske Teplice) desiatky Sýrčanov. Časť z nich bola na mieste zadržaná. Informovali sme vás TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM