Správy

Vojaci pridali nové odberové miesta: Vznikli aj v Žilinskom kraji

Obyvatelia majú o niekoľko možností viac, kde si dať spraviť bezplatný antigénový test. Ozbrojené sily posilnili miesta aj v niekoľkých mestách Žilinského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Vojaci pridali nové odberové miesta: Vznikli aj v Žilinskom kraji
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V objektoch Ozbrojených síl (OS) SR vzniklo 18 mobilných odberových miest, kde sa môže dať verejnosť otestovať na ochorenie COVID-19. K dispozícii sú každý pracovný deň od 10.00 do 18.00 hod. Slúžiť budú aj na testovanie vlastného personálu ozbrojených síl. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Vojaci sú pripravení

„Vývoj situácie na Slovensku potvrdzuje, že úspech závisí naozaj od prístupu a zodpovednosti každého jedného z nás. V rámci našich kapacít sme sa preto rozhodli vyjsť v ústrety obyvateľom, ktorí majú záujem o bezpečné testovanie antigénovými testami,“ skonštatoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Dodal, že Ozbrojené sily SR sú pripravené denne otestovať minimálne 250 osôb v každom odberovom mieste.

Vo vojenských priestoroch sú vytvorené koridory k odberovým miestam tak, aby boli dodržané potrebné protipandemické opatrenia vo vzťahu k bezpečnosti vojenského personálu, ako aj verejnosti prichádzajúcej na testovanie.

Všetky odberové miesta sú zriadené na základe zmluvy medzi Ústrednou vojenskou nemocnicou Ružomberok a Ministerstvom zdravotníctva SR, priblížila hovorkyňa. Za účelom včasného odovzdávania zoznamov pozitívne testovaných osôb sú zapojené v informačných systémoch Národného centra zdravotníckych informácií, ako aj regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Odberové miesta OS SR v Žilinskom kraji

  • Opravárenský prápor Martin – Československej armády 3, Martin
  • Základňa nasaditeľných KIS Ružomberok – Zarevúca 2, Ružomberok
  • 5. pluk špeciálneho určenia Žilina – budova č. 18, Rajecká cesta 18, Žilina
  • Úrad hlavného lekára – odlúčená súčasť Liptovský Mikuláš – Pod stráňami 1, Liptovský Mikuláš

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM