Iveta Hrabovská Rôzne

Na motoristov na Vodnom diele si posvietia policajti

Vodné dielo Žilina navštevuje denne množstvo chodcov, cyklistov, korčuliarov, bežcov, či rodiny s kočíkmi. Čoraz častejšie však vidno aj motorové vozidlá, čo je v rozpore so zákonom. Posvieti si na nich polícia.

„Máme niekoľko podnetov od občanov, že na Vodnom diele Žilina dochádza k ohrozovaniu chodcov a športovcov motorovými vozidlami. Nesmierne mi ako primátorovi mesta Žilina záleží na tom, aby obyvatelia Žiliny, ale aj priľahlých obcí na vodné dielo prichádzali a odchádzali spokojní, zrelaxovaní a hlavne v bezpečí. Preto vyzývam všetkých chodcov aj motoristov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a platné dopravné značenie, povedal primátor mesta Igor Choma.

[color=#ff0000]­PRIBUDNÚ POLICAJNÉ KONTROLY[/color]

Chodníky okolo celého vodného diela sú určené pre chodcov a cyklistov – sú pešou zónou, do ktorej majú povolenie vjazdu vozidlá Vodohospodárskej výstavby, vozidlá s ich súhlasom a držitelia rybárskych povolení. Majitelia rybárskych lístkov, ako aj ostatní návštevníci na autách môžu parkovať len na vyhradenom parkovisku pod budovou STK (Ulica Hruštiny), v žiadnom prípade nie na uvedených chodníkoch. Z tohto dôvodu Mesto Žilina požiadalo Mestskú políciu Žilina a Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Žilina o častejšie kontrolovanie dodržiavania pravidiel cestnej premávky.

[blockquote]Ak uvidíte motorové vozidlá v pešej zóne bez povolenia alebo zaparkované mimo vyhradeného parkoviska, môžete to nahlásiť mestskej i štátnej polícii. [/blockquote]

O tom, že žijeme v špine, sme Vás informovali [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137409_Zi­jeme-v-spine!-Zilina-ma-styridsat-ciernych-skladok]v tomto článku[/link] V Žiline pribudne vyše sto kamier. Viac sa dočítate [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137355_Boj-radnice-s-kriminalitou:-V-meste-az-150-kamier!]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM