Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Na moste vo Varíne sa začalo robiť: Vieme, ako bude vyzerať po oprave

Most vo Varíne prejde komplexnou rekonštrukciou. Práce na objekte už začali, župa do opráv investuje stovky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Na moste vo Varíne sa začalo robiť: Vieme, ako bude vyzerať po oprave
Zdroj: ŽSK

V rámci opráv cestných komunikácií v Žilinskom kraji začali práce na obnove mosta vo Varíne v smere na Nezbudskú Lúčku, ktorý prejde komplexnou opravou a vedľa neho župa vybuduje aj lávku pre cyklistov a chodcov. Žilina24 o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

„Túto rekonštrukciu sme pripravovali dlhodobo, preto som rád, že sme úspešne ukončili verejné obstarávanie, podpísali zmluvu so zhotoviteľom a práce začali. Most bol postavený ešte v roku 1925, v dnešnej premávke je veľmi úzky a neprejdú ním súčasne dve autá. Preto ho rozšírime a vytvoríme aj samostatný bezpečný priechod pre peších, mamičky s kočiarmi a športovcov, ktorí túto trasu využívajú ako prístup na Vodné dielo či priamo do centra Žiliny alebo naopak v smere na hrad Strečno,“ uviedol žilinský župan Juraj Blanár.

Súčasťou obnovy je podľa riaditeľa odboru dopravy ŽSK Ivana Mokrého nielen oprava nosnej konštrukcie a spodnej stavby, ale i výmena mostného povrchu.

„Cesta má aktuálne šírku 4,8 metra, po rozšírení vytvoríme až šesťmetrový priestor pre vozidlá, na ktorý položíme nový asfalt. Lávku pre peších vybudujeme po ľavej strane mosta v smere na Nezbudskú Lúčku a bude mať 2,5 metra,“ informoval I. Mokrý.

Do modernizácie župa investuje 343.785 eur.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM