Zuzana Gadušová Správy

Na dôležitom úseku plánovanej diaľnice D3 sa začne raziť tunel: Bude mať stovky metrov

Už čoskoro sa začne nová dôležitá výstavba tunela, ktorá je v pláne diaľnice D3 pre sever Slovenska. Národná diaľničná spoločnosť vydala oficiálne uverejnenie oznamu kedy a kde sa začne raziť tunel. Spojíme sa z naším severným susedom. A ako bude vyzerať tento úsek diaľnice po dokončení?

Ilustračný obrázok k článku Na dôležitom úseku plánovanej diaľnice D3 sa začne raziť tunel: Bude mať stovky metrov
Zdroj: TASR

Národná diaľničná spoločnosť začne vo štvrtok oficiálne z razením tunela Svcrčinove .Tento tunel bude súčasťou známej diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica Slovenska s Poľskom.

Pri stavbe vyrazia tisícky metrov kubických

Ako uviedla Národná diaľničná spoločnosť, slávnostný začiatok razenia tunela a osadenie sošky sv. Barbory, ktorá je pre kresťanov pomocníčkou v núdzi a trápení, sa za účasti predstaviteľov ministerstva dopravy, samotných diaľničiarov a ďalších hostí, uskutoční vo štvrtok o 11:00 hod. pri západnom portáli. Celková dĺžka tunela bude 420 metrov. Pri stavbe sa vyrazí takmer 36 tisíc m3. Tunel bude vybavený moderným komunikačným a monitorovacím systémom.

Zvýši životné podmienky, skráti čas jazdy

Tunel Svrčinovec spojí Slovensko s Poľskom. Celý úsek diaľnice D3, podľa oficiálneho vyhlásenia diaľničnej spoločnosti, skráti čas jazdy medzi Svrčinovcom a štátnou hranicou s Poľskom oproti existujúcej ceste I/12 o takmer 10 minút. Diaľnica, ktorá povedie cez územie obcí Svrčinovec, Čierne a Skalité, zásadným spôsobom zníži súčasné negatívne vplyvy dopravy a výrazne zlepší životné podmienky obyvateľov obcí.

Ako bude diaľnica vyzerať po dokončení?

Na úseku D3 Svrčinovec – Skalité – štátna hranica SK/PL bude 29 mostných objektov v celkovej dĺžke 3782 metrov. Okrem tunela Svrčinovec je súčasťou úseku aj takmer 900 metrov dlhý tunel Poľana.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM