Monika Földešiová Rôzne

Na Chrasti odmenia zberačov

Troch najlepších zberačov odpadu ocenia počas verejného čistenia žilinského lesoparku Chrasť, ktoré sa uskutoční v sobotu 30. apríla.

Jarné čistenie nadväzuje podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu na predchádzajúcich šesť podujatí. „Viac ako 1840 dobrovoľníkov na nich zbavilo lesopark zhruba 12 ton odpadu. Do čistenia sa pridajú okrem primátora Žiliny Igora Chomu aj poslanci mestského zastupiteľstva, zamestnanci Mestského úradu v Žiline a ďalší dobrovoľníci. Účastníci verejného čistenia lesoparku sa môžu tešiť na súťaže pre deti, ktoré organizuje Centrum voľného času Žirafa,“ uviedol Čorba.
Lesopark Chrasť je podľa jeho vyjadrenia obľúbenou mestskou zónou oddychu. „Rozprestiera sa na ploche 2700 hektárov a poskytuje návštevníkom rôzne možnosti športového vyžitia – beh, beh na lyžiach, cyklistiku, nordic walking, lanový park. Pre deti sú pripravené preliezačky a iné atrakcie. Revitalizácia lesoparku pokračuje v tomto roku novým projektom Zelené oázy v mestách, vďaka ktorému pribudnú tri nové prvky, medzi nimi aj lanovka pre deti,“ dodal Čorba.
Pripomenul, že do 2. mája sa môžu Žilinčania bezplatne zbaviť aj nadrozmerného odpadu. Veľkokapacitné kontajnery na odvoz komunálneho odpadu sú rozmiestnené po celom meste od 21. marca.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM