Iveta Hrabovská Krimi

Muži (28,54) zastrelili medveďa: Sú už v rukách polície

Dvom mužom, ktorí poľovali v Gaderskej doline, v časti zvanej Vrátna doline, padol za obeť asi trojročný medveď. Zo svojej legálne držanej dlhej guľovej zbrane vystrelil starší z chlapov iba jeden krát, čo stačilo na usmrtenie.

Po presvedčení, že je medveď usmrtený, ho naložili do auta a mladší z obvinených ho odviezol na presne nezistené miesto.

„Potom sa vrátil späť pre staršieho muža a spoločne odišli do obce Blatnica. Následne medveďa rozporcovali a mäso, kožu z medveďa si rozdelili. To však už na prípade pracovala polícia,“ dodala Jana Balogová, krajská policajná hovorkyňa.

Oboch mužov na základe operatívnych informácií zastavila polícia pri prevoze mäsa a častí z medveďa. Polícia zistila, že ani jeden z mužov nemal na lov medveďa povolenie.

„Týmto činom vznikla Slovenskej republike, zastúpenej Štátnou ochranou prírody škoda vo výške 2655,51€,“ uzavrela Balogová.

Obaja muži sú obvinení z prečinu pytliactva a v prípade preukázania viny hrozí obom obvineným mužom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM