Hokej Šport

MsHK Žilina pocítila silu domáceho Miškovca: Prehra na maďarskom ľade

Hokejisti MsHK Žilina ako prví okúsili pozíciu hosťujúceho tímu na ľade maďarského nováčika Tipsport Ligy z Miškovca. Nebola to pre nich práve príjemná skúsenosť, keďže po rýchlo inkasovaných góloch pokračovali v matnom výkone a odišli s prehrou 2:6.

Ilustračný obrázok k článku MsHK Žilina pocítila silu domáceho Miškovca: Prehra na maďarskom ľade
Zdroj: TASR

Hokejisti MsHK Žilina ako prví okúsili pozíciu hosťujúceho tímu na ľade maďarského nováčika Tipsport Ligy z Miškovca. Nebola to pre nich práve príjemná skúsenosť, keďže po rýchlo inkasovaných góloch pokračovali v matnom výkone a odišli s prehrou 2:6. Žilinskí hráči po zápase uznali kvalitu súpera, zároveň si uvedomujú rezervy na svojej strane.

Hráči Miškovca sa prvého domáceho gólu v sezóne dočkali expresne rýchlo. Už po 13. sekundách Magosi strelou od modrej čiary prekvapil Mikoláša. Zaskočení hostia sa aj v nasledujúcich minútach dostali pod tlak a ten priniesol ďalší gól v 3. minúte, keď z dorážky uspel Ritó. Žilinčania reagovali oddychovým časom, ale ani po ňom sa ich výkon zásadne nezmenil. Žilinčania si do prvej prestávky nevypracovali vážnejšiu šancu, naopak, náskok domáceho tímu mohli v sľubných príležitostiach zvýšiť Harrison aj Ritó, ale neuspeli.

Rozbehnutí domáci boli aktívnejší aj od úvodu druhej časti a Žilinčanom nedovolili prevzať iniciatívu. Naopak, vo svojej prvej presilovke v 32. minúte zvýšili na 3:0, keď Vasov pokus tečoval Kulmala. Po tom, čo o dve minúty Milam po narážačke s Louseauom upravil na 4:0, prenechal brankár Mikoláš miesto Horčičkovi. Hostí na krátko povzbudil gól Hvilu, ktorý dorážkou znížil na 4:1, ale Kiss takmer okamžite upravil náskok domácich opäť na štvorgólový – 5:1.

Tempo hry v úvode tretej časti mierne upadlo, domáci však bez väčších problémov kontrolovali svoj náskok. Viackrát sa dostali do streleckých pozícií, ďalší gól však nepridali ani v 48. minúte počas presilovky. Žiličania sa oslabeniu nielen ubránili, ale Bártova tečovaná strela znamenala úpravu skóre na 5:2. Hostí mohol vrátiť do zápasu Huna v 53. minúte, po kombinácii s Jenčíkom však nezakončil ideálne. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo v 54. domácim, keď Loiseau prebral puk na hranici ofsajdu a po úniku prekonal Horčičku – 6:2. Oba tímy mali do konca zápasu ešte niekoľko sľubných príležitostí na skórovanie, stav sa však už nezmenil.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – MsHK Žilina 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Góly: 1. Magosi (Crawford), 3. Hajós (Kiss), 32. Kulmala (Vas, Szirányi), 34. Milam (Louseau), 35. Kiss (Vas, Crawford), 54. Loiseau (Vas, Crawford) – 35. Hvila (Balej, Žilin), 48. Bárta (Beránek). Rozhodovali: Orolin, Kalina – Výleta, Šefčík, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1310 divákov.

Zostavy:

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi, J. Milam, Rusk, Vojtkó, Láda – Magosi, Galanisz, Miskolczi – Somogyi, Kulmala, Pance – Loiseau, Vas, Harrison – Vincze, Hajós, Ritó

MsHK Žilina: Mikoláš (34. Horčička) – Bagin, Kučný, Žilin, Jankovič, Matejka, Piegl, Pastor, Mendrej – Huna, Surovka, Jenčík – Balej, Húževka, Hvila – Beránek, J. Ručkay, Bárta – Síkela, Ondruš, Hrazdíra

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM