Jozef Legéň Krimi

Mladík (18) si so zbraňou prišiel vybavovať účty: Od tragédie rodinu zachránila polícia

V sobotu po polnoci zažila rodina z Čadce poriadny šok. Vtrhol k nim ozbrojený mladík, ktorý si údajne chcel vybaviť s jedným s rodinných príslušníkov účty. Polícia obvinila 18-ročného muža, ktorému hrozí až 6 rokov za mrežami.

Zo zločinu vydierania obvinil vyšetrovateľ OR PZ v Čadci 18-ročného Branislava z Čadce. Mladý muž sa v sobotu 15. júna okolo 01:00 hod. priviezol na motorovom vozidle k rodinnému domu v Čadci, časť Podzávoz.

„Prišiel k bránke oploteného pozemku a jeden krát vystrelil do vzduchu. Následne cez neuzamknutú bránku vošiel do dvora, prešiel ku garáži, v ktorej sa nachádzali viaceré osoby. Mladík pristúpil k jednému z mužov, jednou rukou ho chytil za krk a druhou mu priložil pištoľ k spánku a povedal, aby priviedol Juraja. Na to pohrozil aj žene, ktorá sa nachádzala v garáži a pod tou istou hrozbou jej prikázal, aby priviedla brata Juraja,“ informovala krajská hovorkyňa jana Balogová.

Podľa polície sa ďalšie osoby nachádzajúce sa v garáži rozutekali. Mladík sa potom vybral do rodinného domu, kde na prízemí hľadal muža, s ktorým si chcel vybaviť účty. Nájsť ho však už nestihol, nakoľko na miesto bola privolaná polícia. Nikto so zúčastnených osôb zranenia pri incidente neutrpel. Obvinenému mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až šesť rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM