Rôzne

Mikuláš rozsvieti vianočný stromček a otvorí verejné klzisko: Pripravené sú vystúpenia a sladké odmeny

Tradičné podujatie, ktoré pripravilo Mesto Žilina pre všetky (poslušné) deti, sa bude konať 5. decembra. Mikuláš zavíta do mesta, rozsvieti vianočný stromček a otvorí aj verejné klzisko. Pripravené sú vystúpenia a sladké odmeny pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš rozsvieti vianočný stromček a otvorí verejné klzisko: Pripravené sú vystúpenia a sladké odmeny
Zdroj: Webnoviny.sk

Mikuláš prejde od 13.15 hod. cez jednotlivé mestské časti po 2 trasách. Pripravené sú vystúpenia a sladké odmeny pre najmenších.

Prvá trasa vedie z Vrania cez Považský Chlmec – Budatín – sídlisko Hliny – Závodie – sídlisko Hájik. Druhá trasa začína v Mojšovej Lúčke – Trnové – sídlisko Vlčince – sídlisko Solinky – Bytčica. Na Mariánske námestie v Žiline by sa mal Mikuláš dostaviť o 17:00, avšak program začína už skôr. Celú trasu Mikuláša s konkrétnymi časmi si pozrite v galérii. Na podujatie Mikuláš v meste pozýva samotný hovorca mesta a taktiež dáva do pozornosti aj tradičné Vianočné trhy.

„Zároveň pozývame všetkých občanov a návštevníkov mesta na tradičné Vianočné trhy plné dobrého jedla, pitia a remeselných výrobkov, ktoré budú prebiehať na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 5. do 23. decembra, 14.00 – 20.00 hod. Stánky s občerstvením budú otvorené až do 3. januára 2014,“ uvádza hovorca mesta Pavol Čorba.

Program na Mariánskom námestí:

  • 16.00 hod. – vystúpenia študentov Evanjelického bilingválneho gymnázia v Martine
  • 17.00 hod. – Mikuláš príde na námestie, rozsvieti vianočný stromček a otvorí aj verejné klzisko
  • 18.00 hod. – vystúpenie skupiny Lojzo

foto: ilustračné

Mikuláš v meste
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM