Andrea Ballayová Rôzne

METRO CASH & CARRY ŽILINA

STÁLE KVALITNEJŠIE SLUŽBY, STÁLE BLIŽŠIE K ZÁKAZNÍKOM

Pobočka veľkoobchodného reťazca METRO Cash & Carry SR v Žiline sa môže pochváliť takou jedinečnou polohou, ako máloktorá. Zo všetkých strán ju obklopujú majestátne hory, ktoré tvoria ideálne podmienky pre rekreáciu a relaxáciu. V okolí Žiliny, ale aj priamo v nej môžete nájsť množstvo reštaurácií, hotelov a chát, ktoré tvoria podstatnú zložku zákazníkov METRO. Aj preto je jeho veľkou výhodou široká ponuka kulinárskych delikates – od špeciálnych druhov francúzskych a talianskych syrov, cez exotické druhy mäsa, čerstvých rýb aj morských plodov až po rôzne druhy exotického ovocia. Ňou dokáže METRO osloviť aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

Popri širokom sortimente potravinového a nepotravinového tovaru však METRO ponúka svojim zákazníkom aj viacero nadštandardných služieb. Medzi najobľúbenejšie patrí vzdelávací program pre maloobchodníkov – Maloobchodná akadémia a tiež obľúbené kuchárske tréningy pre zákazníkov z oblasti HoReCa, ktoré prebiehajú pod skúseným dohľadom známeho šéfkuchára METRO Vojta Artza. Navyše veľkoobchodné centrum prešlo v minulom roku celkovým remodelingom predajne, vďaka ktorému získali zákazníci METRO ten najvyšší komfort pri svojom nakupovaní.

V Slovenskej republike patrí do reťazca METRO Cash & Carry SR už šesť veľkoobchodných centier zameraných na zákazníkov – profesionálov z oblastí HoReCa (hotely, reštaurácie a catering), nezávislý maloobchod a malé až stredné firmy. V ponuke má pre nich METRO viac ako 33 000 položiek potravinového a spotrebného tovaru, ale tiež nadštandardné služby vytvorené nielen na mieru individuálnym potrebám zákazníckych skupín, ale aj privátnej potrebe jednotlivých klientov.

METRO šetrí čas aj peniaze zákazníkov Vo všetkých slovenských pobočkách boli v priebehu minulého roka vybudované Delivery platformy na rozvoz tovaru priamo k zákazníkom. METRO pre tieto účely v rámci služby METRO Distribúcia prevádzkuje flotilu viac ako 30 dodávkových automobilov. Vďaka tomu je schopné doručiť tovar priamo k zákazníkovi do 24 hodín od objednávky. Nadštandardnú a kontinuálnu starostlivosť o zákazníkov zabezpečuje tím 65 obchodných zástupcov. Head of Corporate Communications METRO Cash & Carry SR, Romana Nýdrle, o súčasnej stratégii spoločnosti hovorí: „Zákazníkom chceme, tak ako doteraz, ponúkať služby šité na mieru a vyššiu pridanú hodnotu. Našim cieľom je stať sa pre nich silným partnerom, ktorý ich podporí v ich vlastnom biznise a pomôže im zvýšiť ich konkurencieschop­nosť na trhu. Táto myšlienka nás viedla k vytvoreniu celého radu vzdelávacích programov, tréningov a stále sa rozširujúceho tímu špecialistov pripravených ponúknuť zákazníkom pomocnú ruku vo všetkých oblastiach – od rekonštrukcie maloobchodnej predajne až po zostavenie vínnej karty v reštaurácii.”

**METRO Žilina – všetko pod jednou strechou ** METRO Cash & Carry v Žiline svoje brány po prvý raz otvorilo 7. mája 2003, ako v poradí piata pobočka reťazca na Slovensku. Na svojej predajnej ploche 7 018 m2 v súčasnosti obslúži viac ako 20 500 zákazníkov za mesiac. Celkovo je ich tu registrovaných 44 895 a o ich spokojnosť sa stará 232 zamestnancov. Výhodou pobočky je jej geografická poloha. Žilina je totiž nielen dôležitou dopravnou križovatkou Slovenska, ale najmä regiónom so silne sa rozvíjajúcim turizmom. Práve firmy a podnikatelia z oblasti HoReCa – teda hotelov, reštaurácií a cateringu – tvoria podstatnú väčšinu zákazníkov METRO Žilina.

V poslednej dobe METRO Žilina zaznamenalo veľký úspech na poli pomoci malým a stredným podnikateľom a to prostredníctvom realizovaných prestavieb maloobchodných predajní. Za aktívnej pomoci METRO trader špecialistu, ktorý navrhol a zrealizoval návrh prestavieb, sa zákazníci môžu pochváliť vynovenými prevádzkami s rozšíreným sortimentom, správnym rozložením tovaru a tiež nárastom počtu zákazníkov.

Stále viac služieb pre zákazníkov Snúbenie vín s pokrmami, degustáciu vín priamo v prevádzkach zákazníkov, slávnostné večery v spolupráci so someliérom METRO – aj takými akciami sa môže pochváliť žilinská pobočka METRO.

Riaditeľ METRO Cash & Carry Žilina, Radoslav Jakubov, je vo ‚svojej‘ pobočke hrdý aj na živé prepojenie s okolitým územím a aktívnu podporu lokálnych malých a stredných podnikateľov. „Väzby na región sú pre nás veľmi dôležité – už teraz spolupracujeme s regionálnymi dodávateľmi, ako sú napr. Kysucké pekárne Čadca, ktoré nás zásobujú rôznymi druhmi čerstvého pečiva, mäso a mäsové výrobky nám dodávajú spoločnosti MARLEX Kysucké Nové Mesto, MAROŠ Trenčín či PMP Púchov a mlieko a mliečne výrobky zasa Liptovské mliekarne“, hovorí R. Jakubov a dodáva: „Verím však, že ich počet bude neustále narastať. Momentálne sa snažíme rozširovať spoluprácu s lokálnymi pestovateľmi ovocia a zeleniny. Na strane zákazníkov sa zase snažíme maximálne vyjsť v ústrety ich potrebám a ponúknuť im nielen hľadaný tovar, ale aj kompletný servis pre ich podnikanie pod jednou strechou.“, objasňuje stratégiu METRO Žilina jej riaditeľ.

Zákazníci z HoReCa segmentu si tak môžu zvyšovať kvalifikáciu na kuchárskych tréningoch, someliérskych školeniach a školeniach HACCP (systém preventívnych opatrení pre zaistenie zdravotnej nezávadnosti potravín a pokrmov). Maloobchodníci môžu zasa využiť kurzy Maloobchodnej akadémie. Záujemcom z oblasti nezávislého maloobchodu METRO poradí nielen v oblasti manažérskych a predajných zručností, ale zabezpečí aj asistenciu odborníkov na remodeling a modernizáciu ich predajní. Všetkým podnikateľom sú k dispozícii aj služby z balíka MServis, teda výhodné mobilné paušály MPhone a služby Mprofinance.

„Veľmi obľúbené sú kuchárske tréningy pod vedením známeho šéfkuchára Vojta Artza, ktoré pre našich zákazníkov pravidelne organizujeme“, dopĺňa Radoslav Jakubov. „Zákazníci sa mohli napríklad dozvedieť ako pripravovať morské plody, slovenskú kuchyňu či zeleninové pokrmy doplnené mäsom.“ Aj toto je METRO:

  • Vysoký komfort pri nakupovaní
  • Držiteľ medzinárodného certifikátu podľa štandardu IFS
  • Spolupráca so Strednou odbornou školou podnikania
  • Životné prostredie nám nie je ľahostajné
  • METRO má aj svoju ľudskú stránku

Viac na: http://www.metro.sk/ alebo http://www.facebook.com/#…

METRO CASH & CARRY ŽILINA
1
Galéria
METRO Zilina
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM