Zuzana Gadušová Samospráva

Mestský rozpočet schválený. Choma: Je to dobrá správa

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline spolu s primátorom pripravili rozpočet pre nové vedenie radnice. Schválili návrh rozpočtu na rok 2015 a nezostali len pri budúcom roku.

Ilustračný obrázok k článku Mestský rozpočet schválený. Choma: Je to dobrá správa
Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočet je podľa primátora Žiliny Igora Chomu nastavený veľmi konzervatívne. „Som veľmi rád, že bol schválený, pretože do nového volebného obdobia sa nemusí ísť v rozpočtovom provizóriu. A samozrejme, poslanci nového mestského zastupiteľstva si ho môžu hneď v januári upraviť ďalšími opatreniami. Ale v každom prípade je to dobrá správa,“ skonštatoval žilinský primátor.

V rozpočte je vraj zahrnuté všetko nevyhnutné

Primátor Igor Choma podotkol, že rozpočet súvisí s reálnymi predpokladmi situácie, predovšetkým v oblasti príjmov. „Tá samozrejme môže byť lepšia, preto sa potom môže rozpočet upraviť. Som veľmi rád, že je tam všetko, čo je nevyhnutné a nové vedenie a zastupiteľstvo môžu pokračovať štandardným spôsobom," dodal Choma.

Takmer 50 miliónov eur pre nasledujúce roky mesta

Poslanci mestského zastupiteľstva zároveň schválili aj informatívny a nezáväzný rozpočet mesta Žilina na roky 2016 – 2017, ktorý by mal byť vyrovnaný vo výške 48,798 milióna eur. „Všetko súvisí s tým, ako sa budú vyvíjať príjmy z daní. Pretože v najväčšej miere sme závislí práve na podielových daniach. Ale je tendencia aj prísľub vlády, že sa dostaneme na pôvodnú úroveň, ktorá bola pred štyrmi rokmi. Takže sa dá predpokladať, že aj príjmy do rozpočtu mesta budú vyššie. Čo je veľmi dobrá správa, pretože mesto bude môcť ísť do pomerne slušných investičných projektov,“ dodal primátor.

Foto: Pavol Čorba

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM