Webnoviny - Rôzne

Mestskí poslanci aj o Žilinskom kultúrnom centre

Žilinskí mestskí poslanci sa v pondelok na svojom poslednom tohtoročnom zasadaní budú zaoberať aj zriadením Žilinského kultúrneho centra.

Ako príspevková organizácia mesta by centrum malo rozvíjať kultúrny a spoločenský život v meste tak pre obyvateľov ako aj návštevníkov Žiliny. V návrhu sa počíta s príspevkom na jeho prevádzku a činnosť v roku 2010 sumou viac ako pol milióna eur.

Zastupiteľstvo bude schvaľovať aj nariadenia o dani z nehnuteľnosti, za psa, ubytovanie či za vjazd auta do historickej časti mesta. Poslanci tiež udelia čestné občianstvo a cenu mesta vybraným osobnostiam Žiliny za rok 2009. Medzi vybranými figurujú Ernest Žabkay, Ľudmila Mlichová a Pavel Radosa. Na pondelkovom zasadaní odznejú aj výsledky šetrenia hlavnej kontrolórky mesta, ktorá mala preveriť obvinenia vznesené voči viceprimátorovi Michalovi Horeckému. Časť poslancov sa na októbrovom zasadaní snažilo Horeckého odvolať z funkcie zástupcu primátora Žiliny, pretože podľa nich v niektorých závažných prípadoch nekonal v prospech mesta.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM