Iveta Hrabovská Rôzne

Mesto stráca nervy: Neplatičom niekoľkonásobne zvýši sumy

Mesto Žilina vyzýva neplatičov, aby si riadne a včas plnili finančné záväzky voči Mestskému úradu v Žiline. Nedodržanie termínov splatnosti alebo ignorovanie výziev môže mať za následok niekoľkonásobné navýšenie dlžnej sumy.

Zasiahne exekútor[/size][/co­lor]

Mesto Žilina bude v zmysle zákona postupovať neodkladne a intenzívne, voči všetkým daňovým dlžníkom. Ak dlžník nebude reagovať na výzvy k úhrade daňových pohľadávok, ktoré im Mesto Žilina zasiela včas, postúpi Mesto Žilina svoju pohľadávku na vymáhanie súdnemu exekútorovi.

„Keď vo veci začne konať súdny exekútor, občania sa nevyhnú trovám exekúcie, ktoré často niekoľkonásobne prevýšia dlžnú sumu. Napríklad, pri dlžnej finančnej čiastke 30 € sa prostredníctvom exekútora navýši dlžná suma až na 130 €,“ podotkol Igor Choma, primátor Žiliny.

Dlžníci budú zverejnení[/si­ze][/color]

Mesto Žilina v tomto roku sprístupnilo zoznam všetkých dlžníkov, ktorí si neplnia finančné záväzky voči Mestu. Zoznam fyzických a právnických osôb, ktoré dlžia nemalé sumy, je možné nájsť [link=http://e­gov.zilina.sk/De­fault.aspx?Na­vigationState=806%3a0%3­aa]TU[/link].

„Chápem, že platenie daní je nepopulárne, ale je to občianska povinnosť každého z nás. Z týchto peňazí sa platia napr. opravy ciest, obnova mestskej zelene, financujeme školstvo a mnohé iné aktivity pre deti a mládež. Preto vyzývam občanov, aby si poctivo plnili finančné záväzky voči Mestu a predišli tak zbytočným problémom,“ konštatuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM