Jozef Legéň Iné športy

Medzinárodné plavecké preteky v Poľsku: Žilinskí plavci zničili konkurenciu

15 mladých žilinských plavcov z Klubu plaveckých športov Nereus Žilina sa v dňoch 17. – 18. mája zúčastnilo medzinárodných pretekov v poľskom Kedzierzin-Kožle. Naši plavci získali 37 medailí, čo je v porovnaní s ostatnými klubmi najviac.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné plavecké preteky v Poľsku: Žilinskí plavci zničili konkurenciu
Zdroj: Dnes24.sk

37 medailí

Našich najlepších 8 dievčat a 7 chlapcov ročníkov 1999 až 2002 z tréningových skupín Edity Pavlíkovej, Mariána Hrabovského a Juraja Skopala nazbieralo spolu 37 medailí (najviac zo všetkých klubov, okrem domáceho, ktorý však mal omnoho viac plavcov, ako povolený strop 16 pretekárov).

„Nešli sme do neznáma. Tretí raz sme sa vrátili do mesta, ktoré ma v erbe kozla a aj preteky nesú názov „plávajúce kozľatá“. Výborná atmosféra, krásny bazén, dobrá konkurencia, príjemní a pohostinní ľudia – tak sme preteky vnímali už v predchádzajúcich ročníkoch a tak hodnotíme toto dvojdňové športové podujatie aj dnes,“ povedala Edita Pavlíková z klubu plaveckých športov Nereus.

Najúspešnejšia plavkyňa

Laura Benková pretavila všetkých 5 štartov na zlaté medaily a stala sa najúspešnejšou plavkyňou vo svojej kategórii, keď druhú v poradí prekonala o priepastných 200 bodov. V kategórii 12-ročných zvíťazila s tromi zlatými Zuzka Loncková.
Mená oboch dievčat sa tak po roku opäť ocitnú na pamätnej tabuli histórie pretekov na miestnej plavárni. Len o kúsoček ušla táto pocta aj Matúšovi Laluhovi a Zuzane Michaličkovej, ktorí vo svojich kategóriach obsadili 2. miesto. Andrej Synák skončil na 3. mieste, David Bartáky na 4. mieste a Veronika Ftáčiková na piatom.

Mix štafiet

Zážitkom pre všetkých bol súboj mix štafiet 8×50m voľným spôsobom, kde žilinský tím skončil na druhom mieste. O úspech žilinského plávania sa však zaslúžili svojim prístupom a vzornou reprezentáciou klubu všetci zúčastnení: Laura Benková, Soňa Dobroňová, Veronika Ftáčiková, Veronika Kupárová, Natália Michalovičová, Zuzana Michaličková, Zuzana Loncková, Kristína Timková, Dávid Bartáky, Alexander Hrabovský, Tomáš Jurov, Matúš Laluha, Kristián Suchomel, Peter Sukeník, Andrej Synák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM