Michal Demjanovič Kultúra

Medzinárodná noc netopierov v Žiline: Filmy a fakty, ktoré asi zmenia váš pohľad

Začiatok nového školského roka sa nám blíži. Ak chcete aj počas neho pre seba a svoje deti zaujímavý program, tak 14. septembra na vás čaká noc s netopiermi.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná noc netopierov v Žiline: Filmy a fakty, ktoré asi zmenia váš pohľad
Zdroj: TASR

Začiatok nového školského roka sa nám blíži. Ak ste pre svoje deti nestihli vymyslieť zaujímavý program počas leta, tak máte skvelú príležitosť to napraviť. Organizátori podujatia Noc s netopiermi si pre deti pripravili zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnú.

Správa Národného parku Malá Fatra a Škola ochrany prírody vo Varíne zrealizuje 14. septembra v spolupráci so Spoločnosťou pre ochranu netopierov na Slovensku, Krajským kultúrnym strediskom v Žiline a Krajskou hvezdárňou v Žiline pre širokú verejnosť už šiesty krát podujatie Noc s netopiermi.

Cieľom podujatia je priblížiť verejnosti život týchto výnimočných živočíchov, ktorí mnohokrát v ľuďoch vzbudzujú neopodstatnené o­bavy.

Tohto roku sa toto podujatie uskutoční pri pozorovateľni Krajskej hvezdárne na Malom diele v Žiline. „Pre návštevníkov bude pripravená prednáška o živote netopierov, premietanie filmu, počúvanie zvukov netopierov prostredníctvom bat-detektora a rôzne ďalšie aktivity pre všetky vekové kategórie. Návštevníci podujatia budú mať možnosť vypočuť si aj prednášku pracovníkov hvezdárne a pozorovať nočnú oblohu," uvádza sa na stránke štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky.

Čítajte tiež:

Deň otvorených dverí na Lietavskom hrade: KOMPLETNÝ PROGRAM hodina po hodine

Šikovné víkendové tipy pre Žilinčanov: Podujatia, ktoré netreba prehliadnuť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM