Soňa Vanovčanová Kultúra

Máte už plány na víkend? V Žiline nás čaká plno zábavy, príde aj Peter Lipa

Marec sa preklopí za svoju prvú polovicu a prekvapí živým víkendom. Ak ešte nemáte plány na najbližšie dni, inšpirujte sa našim víkendovým výberom.

Ilustračný obrázok k článku Máte už plány na víkend? V Žiline nás čaká plno zábavy, príde aj Peter Lipa
Zdroj: TASR

Džezový večer Petra Lipu

Piatok,15. marca od 19:00 hod., Event room, hotel Villa Nečas, Žilina

Peter Lipa vo Ville Nečas: Jarný jazzový večer

Užite si koncert jazzového mága Petra Lipu v krásnych priestoroch historického hotela Villa Nečas v Žiline.

Divadelné predstavenie

Piatok, 15. marca, o 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Ilúzie

Ivan Vyrypajev patrí medzi neprehliadnuteľných súčasných dramatikov na ruskej aj európskej scéne. Každou svojou hrou hľadá Ivan Vyrypajev nový spôsob komunikácie medzi javiskom a hľadiskom, nový vzťah herca a diváka. To obzvlášť platí pre hru Ilúzie, ktorú autor označil ako komédiu. Spolu s hercami prechádzame príbehmi dvoch manželských párov, ktorí sa pred smrťou vyznávajú zo vzájomných citov a rekapitulujú svoj končiaci sa život. Realita sa prelína s ilúziami.

Má vôbec zmysel znovu interpretovať svoj život? Je láska silnejšia než smrť? Existuje niečo nemenné v tomto studenom vesmíre? Predsa len musí byť niečo stále, pretože odkiaľ by sa potom vzala nestálosť?

Zábavná talkshow

Sobota, 16. marca, o 19.00 hod., Dom odborov

Neskoro večer – Talkshow Petra Marcina

Peter Marcin opäť prichádza do Zvolena, Žiliny a Trnavy so zájazdovou verziou najpopulárnejšej a najúspešnejšej slovenskej TalkShow. Môžete sa tešiť na skvelú LIVE atmosféru, pútavé rozhovory, zábavné príhody a scénky, pesničky, či interakcie s divákmi!

Hosťami vo zvolenskom DK Podborová a trnavskom Kine Hviezda budú herečka Viki Ráková, herec Marek Fašiang a heligonkárka a speváčka Vlasta Mudríková. Hosťami v žilinskom Dome odborov budú herečka Zuzka Tlučková, herec Peter Sklár a heligonkárka a speváčka Vlasta Mudríková . A možno prídu aj „František, Zuza, Ildikó“ či „Malý Mirko“…

Divadelné predstavenie

Sobota, 16. marca, od 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Neznesiteľne dlhé objatia

Ivan Vyrypajev opäť prichádza k žilinskému divákovi. Tento krát s veľmi krehkou a provokatívne spirituálnou hrou Neznesiteľne dlhé objatia. Monika, Charlie, Emmy a Kryštof hľadajú niekde medzi New Yorkom a Berlínom skutočný ľudský kontakt a šťastie. Američan Charlie a Poľka Monika sú mladomanželia. Monika je tehotná, neoznámi to Charliemu a rozhodne sa ísť na potrat. Odvtedy sa ich vzťah komplikuje, manželia prežijú kritickú konfrontáciu a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť.

Medzitým však do New Yorku prichádza Čech Kryštof. Ide do najlepšej vegánskej reštaurácie a tam náhodne stretáva svojskú Emmy. Tú Emmy, ktorá len pred pár hodinami objímala Charlieho. Medzi Kryštofom a Emmy vzniká silné puto. Cesty štyroch postáv sa nie náhodou prepletajú. Spolu hľadajú cestu do raja. Miesto, kde budú schopní pochopiť vesmír, prejsť odpustením a objať samých seba.

Koncert

Sobota, 16. marca, o 20.00 hod., Smer klub 77

Karpina & O:B:D

Spojenie intelektuálnej tvorby s recesiou! Dve kultové kapely pripravujú spoločné turné a sľubujú nielen kvalitné koncerty, ale aj fantastickú šou. O.B.D. a Karpina sa po prvý raz vo svojej histórii stretnú na jednom pódiu. Zahrajú pár noviniek, no predovšetkým najväčšie hity svojej kariéry. Od O.B.D. nebudú chýbať napríklad legendárne „Komáre“ a od Karpiny skladba „Prievidza“. Nenechajte si ujsť kvalitnú hudbu s posolstvom v jedinečných aranžmánoch!

Jarný SWAP

Nedeľa, 17. marca, 13.00 – 19.00 hod., Nová synagóga

Komunitná výmena oblečenia

Zámerom SWAPu je šetrenie životného prostredia prostredníctvom nenakupovania nového oblečenia, ale aj rozvíjanie komunitného života a pomoc druhým ľudom. Prineste veci, ktoré by ste dali najlepšej kamarátke, či sestre. Ich jedinou vadou nech je, že už ich nenosíte. Nejde o to zbaviť sa všetkého nepotrebného zo skrine, skôr potešiť iného človeka.
Naopak môžete si niečo nové odniesť (ale nemusíte). Veci, ktoré zostanú, pomôžu ďalším ľuďom, organizátori spolupracujú s neziskovými organizáciami a charitou. Swapnúť môžete aj CD nosiče, súčasťou budú prednášky a detský kútik – workshop.

Koncert

Nedeľa, 17. marca, o 18.00 hod., Dom umenia Fatra

  • Štefan Sedlický, dirigent
  • Dagmar Vaňkátová, soprán, ČR
  • Žilinský miešaný zbor
  • Cantica laetitia Zlín, ČR
  • Josef Surovík, zbormajster

program:

  • v 1. polovici zaznejú a cappella skladby rôznych autorov

Jan Vičar

  • Tempus Iuvenus – kantáta pre miešaný zbor a orchester – premiéra

Juraj Filas

  • Magnificat pre koloratúrny soprán, miešaný zbor a orchester – premiéra

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM