Rôzne Tlačové správy

Majte deti pod kontrolou počas celého dňa s týmito užitočnými aplikáciami

Viete presne, kde sú, alebo čo práve teraz robia vaše deti? Nástrahy číhajú doma aj vonku. V skutočnom svete sa hodí, ak sa so svojimi najbližšími dokážete skontaktovať rýchlo, kedykoľvek je to potrebné. Online prostredie zas zabaví a veľa naučí, ale môže priniesť ďalšie nepríjemnosti.

Ilustračný obrázok k článku Majte deti pod kontrolou počas celého dňa s týmito užitočnými aplikáciami
Zdroj: SWAN Mobile

Deti obvykle nad svietiacimi obrazovkami mobilov a tabletov strávia viac času, než by bolo vhodné. A to je ten najmenší problém. Myslite tiež na prekvapivé nákupy hier či filmov z vašej platobnej karty alebo zákutia internetu, na ktoré majú ešte nejaký ten rok čas.

Prinášame niekoľko typov na aplikácie a pomôcky, ktoré vám prinesú ľahší spánok alebo aspoň lepší pocit, keď na členov svojej rodiny nevidíte.

Kde práve teraz sú?

Má vaše dieťa mobil s Androidom alebo iPhone? Slovenský Sygic ponúka bezplatnú aplikáciu Family Locator. Stačí ju nainštalovať do jeho aj vášho smartfónu. Na displeji si potom kedykoľvek zobrazíte mapu s miestom, kde sa syn či dcéra v tom momente nachádza. Bonusom bude vytvorenie zón. Mobil vás upozorní vždy, keď ich opustí, alebo naopak do ďalších vstúpi.

Pre vás to môže byť signál, že dieťa odišlo zo školy, alebo naopak prichádza domov a čoskoro zasadne k rodinnému stolu. Prakticky rovnako funguje Find My Friends priamo od Apple.

Sú vaše deti stále príliš malé na vlastný mobil? Kúpte im hodinky s GPS a SIM kartou, ktoré ponúka napríklad SWAN. Nespadnú im, vy na displeji uvidíte ich polohu a v prípade potreby stlačia tlačidlo, s ktorým sa s vami spoja.

Zdroj: SWAN Mobile

Čo robia a ako dlho sa hrajú?

Na telefón, tablet alebo počítač môžete nainštalovať softvér, ktorý povolí len určité hry a aplikácie. Obmedziť môžete tiež čas, ktorý ratolesti pred zariadením strávia. Ak vyprší denný limit, jednoducho sa zablokuje.

Pre malé deti je určený KIDOZ. Ten zobrazí ponuku so schváleným obsahom namiesto klasickej plochy so všetkými ikonami. Pre jej vypnutie je potrebné poznať heslo. Navyše, priečinok hry a videá obsahuje položky, ktoré by mali byť nezávadné a schválené odborníkmi. Sú tu napríklad populárne rozprávky na YouTube.

Starším potomkom môžete večierku nastaviť napríklad s aplikáciou Screen Time Parental Control. V nastavený čas sa ich mobil zablokuje a pošle ich do postele alebo k domácim úlohám.

Zdroj: SWAN Mobile

Majte pod kontrolou, koľko deti míňajú

Stredoškoláci už žijú hudbou a filmami. Málokto vie, že takýto obsah môže byť pre početnejšie skupiny osôb lacnejší. Streamovacie služby ako Spotify a Netflix ponúkajú takzvané rodinné predplatné. Za 8,99 eur mesačne môžete do Spotify prihlásiť až šesť účtov. Svoj, manželov alebo manželkin a oboch detí. Netflix si zas môžete zaplatiť na dve alebo až štyri obrazovky. Pre každého člena vytvoríte vlastný účet a seriály môžu sledovať všetci naraz.

Zdroj: SWAN Mobile

Na iPhonoch a iPadoch sa dá rodinné zdieľanie využiť tak, že Apple ID účty detí pridáte pod ten svoj. Každý nákup novej aplikácie vám teda príde v podobe upozornenia s možnosťou ho dieťaťu vždy schváliť alebo odmietnuť. Podľa toho, či aplikáciu skutočne potrebuje.

Android je v tomto trochu pozadu. Obdobnú službu s názvom Family Link už Google chystá v USA. Nemusíte sa však báť. Pre dnešné mobilné telefóny a tablety existujú tisíce aplikácií a hier, ktoré sú v obchodoch Google Play a App Store dostupné úplne zadarmo.

Deti si s nimi vystačia a ak nechcete, softvér vás nemusí stáť vôbec nič navyše.

Lacnejší internet

Práve deti sú najväčšími žrútmi mobilných dát. Viete, koľko za mesiac prenesú? Skúste v nastaveniach ich mobilu vymazať počítadlo a pozrite si, koľko dát míňajú. Potom im nájdite optimálny paušál u vášho operátora.

Napríklad 4ka teraz ponúka neobmedzený objem megabajtov na čokoľvek si zmyslíte. 4G internet však môžete mať už od 1 eura.

foto: ilustračné:

(PR správa)

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM