Šport

Majstrovská Žilina začala s 24 hráčmi, tréner Guľa: Sme nabudení

Aj slovenský futbalový majster MŠK Žilina začal v pondelok s prípravou na fortunaligovú jar 2017/2018. Tréner Adrián Guľa mal v kabíne 24 hráčov, trio Kristián Vallo, Roland Gerebenits, Vahan Bičachčjan sa zapojí neskôr.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovská Žilina začala s 24 hráčmi, tréner Guľa: Sme nabudení
Zdroj: TASR

Ešte pred prvým tréningom hráči absolvovali tradičné váženia a merania, ďalej si splnili mediálne povinnosti a následne už vybehli na hlavnú plochu štadióna MŠK na úvodný tréning. „S radosťou sme ich privítali, tešíme sa už na tréningový proces, na samotný futbal. Toto je náš životný štýl, preto sme nabudení. Počasie nám na rozdiel od minulého roka praje,“ citoval oficiálny web klubu šéfa lavičky MŠK.

O možné posily sa v klube stále zaujímajú, no veľké mená sa pod Dubňom neočakávajú. Podľa trénera Guľu dostáva priestor domáci perspektívny obranca Maťo Moško. Filozofia žilinského futbalu je o ponúkaní príležitostí hráčom z vlastnej liahne. „Ak má prísť do Žiliny hráč, musí byť lepší od domácich, minimálne potenciálom. Ak vekovo starší, tak hráč do základnej zostavy. Snažíme sa prinášať potenciál, ktorý v Žiline nemáme,“ dodal Guľa.

Žilinu, ktorá je po jeseni v tabuľke druhá s 9-bodovou stratou na lídra Spartak Trnava, čaká v prípravnom období šestica duelov. Polovicu duelov odohrá na domácom trávniku, zvyšok na sústredení v Dubaji. „Štartujeme s druholigovým Pohroním, kde si po väčšej tréningovej záťaži chceme vyskúšať nejaké prípadné zmeny v rozostavení, aby bol aj náš rozjazd plynulejší. V druhom týždni nás čaká Ostrava, ktorá je kvalitatívne veľmi zaujímavý súper. Následne odchádzame do Dubaja, kde sa budeme konfrontovať s top tímami. Tam chceme vidieť potenciál jednotlivých hráčov, potenciál celého tímu. Generálku odohráme doma proti Popradu, kde sa už budeme zameriavať na začiatok jarnej časti ligy. Zápasy slúžia nielen na prípravu, ale aj na obraz toho, kde majú hráči, systém, celé mužstvo rezervy,“ zhrnul kormidelník „žltozelených.“

Po návrate zo sústredenia čaká „šošonov“ tretí domáci prípravný súboj s Popradom, ktorý bude súčasne generálkou na jarnú časť Fortuna ligy.

Program zimnej prípravy MŠK Žilina:

  • 13. januára: MŠK Žilina – FK Pohronie (Štadión MŠK Žilina, 11.00)
  • 20. januára: MŠK Žilina – Baník Ostrava (Štadión MŠK Žilina, 12.00)
  • sústredenie v Dubaji (tri zápasy, 29. januára FC Astana – MŠK Žilina, ďalší súperi v štádiu riešenia)
  • 10. februára: MŠK Žilina – FK Poprad (Štadión MŠK Žilina, 14.00)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM