Iveta Hrabovská Futbal

Majstri na návšteve župana: Šošoni so vzácnym ocenením

Predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár prijal na pôde Úradu ŽSK futbalových majstrov Slovenska z MŠK Žilina, ktorým odovzdal významné ocenenie Litteras Memoriales.

Ocenenie sa udeľuje predovšetkým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj, reprezentáciu a propagáciu regiónu, mesta či obce, pri významnom pracovnom a životnom jubileu alebo za dlhoročné pôsobenie, členstvo a aktivitu v určitej oblasti.

[blockquote]Ziskom šiesteho majstrovského titulu a historicky prvým víťazstvom v Slovenskom pohári sa žilinskí „šošoni“ stali najlepším futbalovým klubom aktuálneho ročníka najvyššej futbalovej ligy. MŠK Žilina sa stalo po Slovane Bratislava, Interi Bratislava, MFK Ružomberku a Artmedii Petržalka piatym klubom v ére samostatnej Slovenskej republiky, ktorému sa podarilo získať obidve domáce trofeje v jednom súťažnom ročníku. V histórii samostatnosti majú na konte už dve mužstvá po šesť titulov, okrem MŠK sa takouto bilanciou môže pochváliť aj bratislavský Slovan. [/blockquote]

**„Získanie šiesteho majstrovského titulu potvrdzuje , že prvenstvo vo futbale je doma pod Dubňom. Je to výsledok dlhoročnej sústavnej práce korunovanej obrovským úspechom. Som rád, že sme na pôde nášho Úradu mohli privítať futbalistov MŠK Žilina a udeliť im toto významné ocenenie za ich pozitívny prínos a významnú reprezentáciu nášho kraja. Žilinský samosprávny kraj podporuje športové aktivity, pozitívnym príkladom toho je založenie Športového gymnázia na Rosinskej ceste v Žiline. Verím, že také výsledky ako dosahujú žilinskí futbalisti budú príkladom a motiváciou pre mladú generáciu,“ **skonštatoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

[blockquote]Fut­balisti MŠK Žilina sa stali po prvý krát slovenskými majstrami v roku 2002. Symbolické 10. výročie prvého majstrovského titulu tak zverenci holandského trénera Fransa Adelaara oslávili ziskom tzv. double, teda triumfom v najvyššej lige i v Slovenskom pohári. [/blockquote]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM