Iveta Hrabovská Rôzne

Leto v Žilinskom kraji plné dobrodružstva a relaxu

Počas letných prázdnin čaká na obyvateľov a návštevníkov Žilinského kraja mnoho atrakcií a podujatí. Pripravené sú zľavy do aquaparkov, hradov a zámkov.

Využite zľavy[/color][/si­ze]

Tak ako každý rok, aj tohtoročný začiatok letných prázdnin sa nesie v znamení zliav. Vstupom pre deti zdarma a polovičným vstupným pre dospelých až do nedele 1. júla, láka do Župného domu v Dolnom Kubíne a do Galérie Márie Medveckej v Tvrdošíne Oravská galéria.

„Polovičné ceny na začiatok prázdnin ponúka i Liptovské múzeum v Ružomberku, Múzeum Čierny Orol v Liptovskom Mikuláši a Národopisné a ovčiarske múzeum v Liptovskom Hrádku, informoval Peter Kubica, hovorca ŽSK.

Milovníci adrenalínu si do konca tohto týždňa môžu za zvýhodnené vstupné vychutnať splav Váhu či nezabudnuteľnú plavbu plťami.

Pre milovníkov folklóru[/color][/si­ze]

Posledný júlový víkend ožije ľudovým spevom a tancom Terchová vďaka ďalšiemu ročníku Jánošíkových dní.

Najväčší a najstarší folklórny festival na Orave s názvom Podroháčske folklórne slávnosti privíta milovníkov folklóru začiatkom augusta.

Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke pripravuje počas leta množstvo podujatí pripomínajúcich život a zvyky našich predkov. „Už v prvú júlovú nedeľu organizuje súťaž v kosení trávy, koncom mesiaca sa múzeum premení na salaš pri príležitosti podujatia Ovčiarska nedeľa, “doplnil Kubica.

Na hradoch duchovia a Templári[/color][/si­ze]

Na nočnú prehliadku Oravského hradu „Noc krvavej grófky“ plnú tajomstiev a strašidelnej atmosféry pozýva Oravské múzeum v piatok 6. júla.

Atraktívne podujatie, počas ktorého odhalia návštevníci mnoho záhad a tajomstiev, pod názvom „Duchovia, elfovia, strečniansky DES“ organizuje Hrad Strečno.

V polovici júla sa v kysuckom kaštieli Radoľa prenesú návštevníci do čias stredoveku. Vďaka Templárskej výprave ožije v Žilinskom kraji templárska tradícia a návštevníci výpravy zažijú okrem stretnutia s Templármi i atmosféru stredovekého jarmoku a ochutnajú jedlo našich predkov.

**„Žilinský samosprávny kraj pripravil pre svojich obyvateľov a návštevníkov letné prázdniny plné zážitkov, dobrodružstiev, relaxu, zábavy a folklórnych podujatí. Verím, že turisti i domáci využijú pestrú ponuku aktivít, ktorú ponúka našich päť regiónov a prežijú v našom kraji nezabudnuteľnú dovolenku,“ **uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM